Romania, cele mai mari scaderi in retail din UE

Romania a consemnat in februarie cel mai mare declin al comertului cu amanuntul din Uniunea Europeana (UE), de 1,4%, comparativ cu luna precedenta, fiind urmata de Portugalia si Spania, potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat.

La nivelul UE, comertul cu amanuntul a stagnat in luna februarie fata de ianuarie, pe fondul scaderii cu 0,5% a vanzarilor de produse alimentare, alcoolice si tutun, si al cresterii cu 0,3% a vanzarilor de combustibil si produse nealimentare, relateaza Mediafax.

Datele Eurostat arata ca Letonia a inregistrat cea mai mare crestere a comertului in perioada analizata, de 1,2%, devansand Malta si Slovenia, ambele cu un avans de 1,1%. Romania este urmata in topul celor mai mari scaderi lunare de Portugalia, cu un declin de 1,2%, si de Spania, cu -0,7%.

Prin comparatie cu luna februarie din 2014, comertul cu amanuntul din Romania a urcat cu 3,3%, marcand una dintre cele mai mici cresteri din UE. In termeni anuali, cel mai important avans a fost inregistrat in Luxemburg (10,2%), in timp ce Slovacia este singurul stat din UE in care vanzarile retail au scazut in februarie, declinul fiind de 0,3%.

Comertul cu amanuntul a avansat cu 3,6% la nivelul UE in februarie fata de aceeasi luna din 2014, datorita cresterii cu 5,5% a vanzarilor de combustibil si cu 4,9% a vanzarilor de produse nealimentare.

Citeste si:
INS: Afacerile din comert au crescut cu 7,1% in primele noua luni
INS: Afacerile din comert au...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
H&M va închide 170 de magazine în 2020, din cauza crizei Covid-19
Setari Cookie-uri