Leroy Merlin incheie primul val de inaugurari si ajunge la 6 unitati proprii: ce urmeaza pentru francezi pe plan local

Leroy Merlin, unul dintre cei mai mari retaileri europeni specializati in bricolaj si totodata unul dintre cei mai activi jucatori de profil din Romania, a finalizat un prim val de inaugurari de magazine Do it Yourself pe piata din Romania, asta dupa ce in toamna anului trecut compania prelua operatiunile locale ale austriecilor de la Baumax, grup care care a decis sa isi vanda activele de pe mai multe piete din regiune.

In acest fel, Leroy Merlin ajunge la sase unitati proprii la nivel local dupa ce a incheiat un prim ciclu de inaugurari de magazine, o parte dintre acestea dezvoltate in regie proprie, dar si remodelate din foste spatii comerciale Baumax.

Leroy Merlin a inaugurat in prima jumatate a acestui an patru unitati din totalul de sase disponibile la nivel local, prima unitate deschisa fiind cea de pe locul fostului magazin Baumax din Ploiesti, in data de 14 mai. Dupa deschiderea din Ploiesti au urmat pe rand inaugurarile magazinelor Sun Plaza (Bucuresti – 29 mai), Bragadiru (unitate proprie – 5 iunie) si Brasov (9 iunie), marcand in acest fel incheierea unui prim val de inaugurari din acest an pentru retailerul francez de bricolaj.

Cum arata Leroy Merlin Brasov, cea mai noua unitate deschisa de francezi in Romania

Leroy Merlin a inaugurat pe 9 iunie magazinul din Brasov, al treilea spatiu comercial remodelat din Baumax pe plan local, acesta fiind dispus pe o suprafata de aproximativ 10.000 mp si format dintr-o echipa de aproape 100 de angajati.

Citeste si:
Leroy Merlin va deschide un nou magazin și face angajări
Leroy Merlin va deschide un...

“Brasovul este un oras cu o dinamica si un potential impresionante, iar recentele investitii in retail confirma acest lucru. Deschiderea din Brasov urmeaza firesc strategia noastra de dezvoltare”, a declarat Frederic Lamy, directorul general Leroy Merlin Romania.

Leroy Merlin, inca 12 magazine de modernizat

Provocarea Leroy Merlin se pare ca este cu atat mai mare cu cat a reusit pana in prezent sa deschida numai o treime din totalul de magazine pe care francezii la vor detine in Romania dupa finalizarea intregului proces de rebranding, care, din surse apropiate companiei, ar urma sa se intinda pana la jumatatea anului viitor.

Citeste si:
Mambricolaj se listează pe bursă după ce acțiunile s-au vândut...
Mambricolaj se listează pe...

Pe lista retailerului francez se afla mai multe locatii cheie care vor intra intr-un proces de remodelare, printre acestea numarandu-se doua magazine in Cluj-Napoca, si cate o locatie in orasele Iasi, Suceava, Bacau, Targu Mures, Sibiu, Timisoara, Pitesti, Constanta, inca un magazin in Craiova si locatia din Chitila, care se afla la o distanta scurta fata de primul magazin deschis de Leroy Merlin in Romania.

Ce se va intampla cu Baumax Chitila, magazinul situat la nici 2 km de magazinul Leroy Merlin?

Inca din momentul achizitiei lantului Baumax de catre Leroy Merlin s-a adus in discutie ce se va intampla de fapt cu magazinul din Chitila, aflat la circa un kilometru distanta de primul magazin Leroy Merlin din Romania.
Potrivit unor informatii aparute in piata, magazinul isi va inceta activitatea in perioada urmatoare, cel mai probabil spatiul detinut urmand sa fie ocupat de catre un alt comerciant.

Vorbim, astfel, despre un total de inca 11 magazine de bricolaj pe care Baumax va urma sa le transforme in spatii Leroy Merlin, retailerul urmand sa detina la nivel local un numar de 17 unitati, ceea ce va face ca Leroy Merlin sa fie al patrulea retailer specializat in comercializarea de produse de bricolaj si materiale de constructii, dupa Dedeman (40), Praktiker (28), Arabesque (18).

Piata locala de bricolaj traverseaza poate una dintre cele mai animate perioade, fiind marcata de fuziuni si achizitii, exituri sau repozitionari. Leroy Merlin, alaturi de Dedeman, Praktiker, Kingfisher, OBI, si Hornbach sunt principalii actori ai celui mai dinamic sector din retail, in 2014.

Citeste si:
Cand se deschide Leroy Merlin Bragadiru
Leroy Merlin deschide...

Printre cei mai mari jucatori specializati pe acest segment se numara lanturile locale Dedeman, Ambient sau Arabesque, precum si Praktiker, Kingfisher, Hornbach sau Mr. Bricolage.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri