CFR Marfa va asigura in continuare transportul de carbune la Complexul Energetic Oltenia

CFR Marfa a anuntat, astazi, continuarea pentru trei ani a colaborarii cu unul dintre cei mai mari clienti ai sai, Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia), perioada in care va transporta aproximativ 18 milioane de tone de carbune.

La licitatie au participat alaturi de CFR Marfa, care a avut o oferta independenta, si asocierea dintre SC Grup Feroviar Roman SA, SC Unicom Tranzit SA si SC Servtrans SA. Contractul de transport carbune energetic este necesar functionarii Termocentralelor Turceni, Craiova II si Isalnita (apartinand CE Oltenia), potrivit Mediafax.

Compania CFR Marfa, controlata de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare operator feroviar de marfa din Romania, cu o cifra de afaceri de 212 milioane de euro in anul 2014. Anul trecut, CFR Marfa a fost lider pe aceasta piata cu o cota de 54,8%.

Anul trecut, transportatorul feroviar de marfa a inregistrat profit, pentru prima data in ultimii sase ani, raportand insa un castig redus, de sub un milion de lei, dupa pierderi de peste 1,6 miliarde lei in intervalul 2009 - 2013. In primele trei luni ale anului, afacerile companiei au scazut cu 14%, la 182 milioane lei (41 milioane euro), de la 213 milioane lei in perioada similara din 2014.

Citeste si:
Transportul feroviar românesc deraiază și anul acesta de pe șinele...
Bugetele companiilor...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri