Organizatorii concertului lui Robbie Williams au fost amendati cu 10.000 de lei de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, pentru comportament incorect in relatia cu consumatorii, intrucat nu au asigurat suficiente puncte de vanzare a produselor alimentare si a bauturilor.

"Cele doua firme organizatoare ale concertului lui Robbie Williams la Bucuresti au fost amendate cu suma de 10.000 lei de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, pentru un comportament incorect in relatia cu consumatorii, neasigurand suficiente puncte de vanzare a produselor alimentare si a bauturilor. Consumatorii au stat la coada minim 45 de minute pentru a-si putea achizitiona produsele respective (ape, sucuri, bere) si pentru a se putea hidrata corespunzator pe durata evenimentului, care a durat aproximativ cinci ore", a anuntat ANPC, marti, intr-un comunicat de presa, conform Mediafax.

Potrivit sursei citate, in perioada 19-23 iulie au fost inregistrate la ANPC aproximativ 300 reclamatii ale consumatorilor, in legatura cu organizarea concertului lui Robbie Willimas din 17 iulie. Principalul aspect reclamat de catre consumatori a fost acela ca pentru achizitionarea de bauturi si produse alimentare au stat la cozi de minim 45 de minute, dupa ce au mai stat la o alta coada pentru a incarca o anume suma de bani pe un card. In urma controlului, s-a constat ca societatile organizatoare trebuiau sa asigure in perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare, o suprafata suficienta pentru ca toti participantii sa poata achizitiona bauturi si produse alimentare.

ANPC a stabilit, ca, la verificarea contractelor incheiate intre organizatori si societatile comerciale care urmau sa presteze servicii de vanzare de produse in locatia evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat ca firma prestatoare sa garanteze instalarea a cel putin 300 metri liniari de standuri, asa cum initial stabilisera prin contractul incheiat cu societatea prestatoare, care cu doua zile inainte de eveniment a renuntat sa participe la eveniment. "Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a constatat un comportament incorect in relatia cu consumatorii, aceasta practica aducand atingere in mod direct intereselor consumatorilor", se mai arata in comunicat.

Deoarece, in cadrul evenimentului, pentru achizitia de produse s-au folosit exclusive carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pentru verificarea incasarilor si a recuperarii sumelor ramase neutilizate de catre consumatori. "Astfel de practici vor fi verificate si sanctionate de ANPC, astfel incat consumatorii sa beneficieze de respectarea tuturor drepturilor. Este o bataie de joc la adresa consumatorilor", a declarat presedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.

Peste 60.000 de spectatori au participat la concertul sustinut de Robbie Williams in Piata Constitutiei din Bucuresti, care a facut parte din turneul international "Let Me Entertain You", ce se desfasoara in peste 10 tari. Dupa show, numerosi spectatori au scris pe retelele de socializare ca nu au reusit sa-si achizitioneze bauturi alcoolice si racoritoare din cauza cozilor mari care se formasera la punctele de vanzare amenajate in spatiul in care a avut loc concertul.

D&D East Entertainment, organizatorul show-ului sustinut de Robbie Williams in Bucuresti, a explicat intr-o scrisoare deschisa adresata spectatorilor, publicata pe pagina de Facebook, problemele de organizare aparute in timpul evenimentului - cozi mari formate la punctele de vanzare de bautura si mancare - si a dat vina pe o firma de catering care s-a retras inainte de concert. In ceea ce priveste show-ul, organizatorii au aratat ca au dorit sa acorde cat mai multor persoane oportunitatea de a il vedea si a-l asculta live pe Robbie Williams si sa le ofere o experienta de neuitat, insa, cu trei zile inainte de concert, s-au confruntat cu o problema.

"Cu 3 zile inaintea acestui eveniment, ne-am aflat intr-o situatie fara precedent pentru noi: firma de public catering care organiza vanzarea la eveniment ne-a informat, printr-un email, ca doreste sa se retraga din contractul agreat si semnat! Starea de alerta provocata de neprofesionalismul si iresponsabilitatea acestor oameni fata de cei 64.000 de participanti la eveniment a afectat intr-o extrem de mare masura buna organizare a acestuia, incat se punea problema anularii concertului. Trebuia, urgent, sa gasim o solutie de inlocuire a vendor-ului", au mai aratat organizatorii. Contactati de agentia Mediafax, organizatorii nu au precizat care este numele acestei firme de public catering.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri