AdePlast, unul dintre cei mai importanti producatori romani de materiale de constructii cu trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an, o crestere de peste 8 procente a productiei vandute, pana la 138 de milioane de lei.

Potrivit AdePlast, anul 2015 a fost, precum toti anii de dupa criza, destul de inegal in vanzari in primele 6 luni. "Am onceput anul cu cresteri de peste 20 de procente, trend care s-a mentinut doar in primul trimestru. Au urmat 2 luni mai putin faste pentru business, cu zile libere si sarbatori, dar in luna iunie lucrurile au revenit pe un trend normal de crestere. Prin urmare, dupa 6 luni din 2015, AdePlast a inregistrat o crestere de peste 8% a vanzarilor de produse finite, asta in conditiile in care noi ne-am asumat o crestere de 5% pana la sfarsitul anului", declara Bogdan Pirvu, CEO AdePlast.

Cifra de afaceri de 138 milioane lei realizata la 6 luni se datoreaza, potrivit AdePlast, unei bune dispersii a vanzarilor, fie ca este vorba de retail modern, retail traditional sau B2B, atat in Romania cat si in tarile in care exportam.

Cresteri de preste 40% la export pentru AdePlast

AdePlast a reusit in primele 6 luni si o crestere de 44% a livrarilor la export in valoare de peste 1,3 milioane euro, in special in Ungaria si Bulgaria.

"Sigur ca cifrele noastre sunt doar partial reprezentative pentru economia Romaniei, dar ele arata ca, pentru noi, toate zonele cresc, inegal, dar sustinut. Fara cele 50 de milioane de euro investite din 2008 pana in prezent, AdePlast nu putea sa devina un jucator major pe cele trei segmente diferite de piata pe care activeaza: mortare uscate, produse termoizolante, vopsele si tencuieli decorative", arata Bogdan Pirvu.

AdePlast este unul dintre cei mai importanti producator roman materiale de constructii cu trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman. La Oradea, capacitatea de productie este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea si tencuieli decorative pe an si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), avand inclusa si capacitatea de productie de polistiren grafitat in cobranding cu firma BASF.

Pe platforma industriala de la Ploiesti se afla o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrica de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de productie de polistiren grafitat de 150.000 metri cubi, la care se adauga fabrica de vopsea, tencuieli decorative, lacuri si emailuri pe baza de apa, cu capacitate de 50.000 tone/an.

AdePlast detine si o zona industriala la Roman care include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone si o linie de productie de polistiren expandat cu o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri