Unii directori din Compania de Drumuri si Autostrazi au case mai mari decat palatul Versailles, desi au lucrat toata viata la stat, si au semnat contracte a caror valoare a crescut de zece ori, bazate pe „caiete de sarcini manusa, pentru anumite firme”, potrivit unui director suspendat din companie.

”Daca se ia spaga in CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decat Versailles-ul si au lucrat toata viata lor la stat. Mai e o problema, au gestionat contracte care si-au marit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe niste caiete de sarcini doar la anumite firme, adica erau facute caiete de sarcini manusa, pentru anumite firme”, a declarat intr-un interviu pentru Gandul, Alin Goga (foto), directorul suspendat de CNADNR dupa ce a vorbit despre ilegalitatile din companie, potrivit Mediafax.

Goga este director adjunct de investitii al Regionalei din Craiova a CNADNR si in trecut director juridic in structura centrala. CNADNR a anuntat marti ca Goga va fi suspendat ca urmare a unei aparitii intr-o emisiune TV in care a reclamat neregulile din institutie. CNADNR si-a motivat sanctiunea prin faptul ca Goga „a furnizat informatii in legatura cu activitatea companiei fara a fi imputernicit sau fara a avea mandat de la conducerea CNADNR”.

In interviul acordat gandul Alin Goga detaliaza neregulile din companie, sustinand ca seful acesteia, Narcis Neaga, este „mai puternic decat un ministru”.

Directorul afirma ca la nivelul companiei ilegalitatile sunt cunoscute, dar sunt acoperite.

„Sunt nenumarate exemple si nenumarate agentii de control si incasare pe care le-au verificat domnul Liviu Costache si domnul Calmus Lucian (directori in CNADNR- n.r.) si au facut rapoarte si au ramas cu rapoartele. In rapoarte se spunea ca fenomenul fraudei depaseste posibilitatile de stopare ale CNADNR-ului. Si tu stii lucrurile astea de ani de zile si nu faci nimic? Credeti-ma, nu ma bate gandul decat ca exista o grava complicitate si complicitatea aia nu este pe ochi frumosi. Nu este ca sunt eu prieten cu cineva. Este interes. Te protejez ca sa imi dai ceva”, afirma Alin Goga.

Intrebat daca a sesizat faptele de coruptie despre care vorbeste si la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), el spune ca a mers la DNA in calitate de martor si ca „spre deosebire de alti colegi ai mei, eu nu am nici un dosar penal”. Goga apreciaza ca „este foarte important care va fi semnalul” dat de autoritati in cazul dezvaluirilor pe care le face. „Daca mie o sa mi se intample ceva si o sa mi se inchida gura, oamenii or sa zica, ' dom’ne, ai vazut, ce a patit ala, n-are rost, frate'. Este foarte important care va fi semnalul”, crede Alin Goga.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri