Valoarea totala a proiectului pentru care Profi vrea sa acceseze finantare de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este de 197,1 milioane lei, potrivit unui comunicat BERD, potrivit Mediafax. In cazul in care va fi aprobat de conducerea BERD, imprumutul de 109,5 milioane de lei va fi cofinantat de o banca din Romania, noteaza institutia financiara internationala.

Profi a lansat conceptul Loco la inceputul lunii august, cand au fost deschise 11 magazine sub acest brand. Noutatea adusa de aceste magazine consta in adaptarea sortimentatiei celor aproximativ 2.500 de produse puse in vanzare la nevoile locuitorilor zonei in care functioneaza.

Compania a notat la momentul respectiv ca noilor magazine Loco li se vor adauga si altele odata cu extinderea retelei Profi, care urmeaza sa ajunga la 500 de unitati la sfarsitul lui 2016 si sa creasca in continuare intr-un ritm de cel putin 100 de magazine pe an.

In prezent, Profi opereaza 331 de magazine din 158 de localitati, avand cea mai mare acoperire geografica din Romania. Retailerul este detinut de Polish Enterprise Fund VI, un fond de investitii administrat de Enterprise Investors.