Coca-Cola Imbuteliere va inceta operatiunile de imbuteliere din R.Moldova, urmand sa fie pastrate doar departamentele de marketing, vanzari, logistica, resurse umane si financiar. Astfel, 29 din cei 155 de angajati risca sa-si piarda slujbele.

Sursele de aprovizionare ale Coca-Cola in Republica Moldova vor deveni Romania si Ucraina. Coca-Cola Imbuteliere Chisinau face parte din compania Coca-Cola Hellenic - cel mai mare imbuteliator de bauturi racoritoare din Europa si al doilea din lume, potrivit Digi 24.

Coca-Cola Imbuteliere Chisinau si-a inceput activitatea in Republica Moldova in anul 1994 cu depozitare si distributie. In luna august 1996 a inceput instalarea liniei de imbuteliere in sticle 250 ml. In septembrie 2009 s-a dat startul reconstruirii halei de productie existente si inlocuirea liniei RGB cu o linie de imbuteliere in butelii PET cu o capacitate de 12 mii de sticle pe ora.

Coca-Cola spune ca decizia de a pleca din Moldova este rezultatul unui proces permanent de analiza a infrastructurii detinute de Coca-Cola Imbuteliere Chisinau si este parte a strategiei de eficientizare si dezvoltare pe termen lung. Compania precizeaza ca sustine in continuare investitiile in piata de desfacere din Republica Moldova.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
50 de evenimente de lansare în 5 zile| elefant.ro dă startul elefantfest
Setari Cookie-uri