Ministerul Economiei, Comertului si Turismului pregateste concedieri colective in companiile din industria de aparare, de unde vor fi concediati peste 800 de angajati, in perioada 2015-2017.

Societatile la care se vor face disponibilizari sunt Romarm si filialele companiei (Tohan SA, Carfil, Metrom, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanica Plopeni, Uzina Mecanica Mija SA, Uzina Mecanica Cugir), Romaero si IOR, scrie Mediafax.

"Numarul de angajati prevazut sa fie disponibilizat prin concedieri colective este de 808 persoane in intervalul temporar 2015-2017: 2015/197 angajati; 2016/362 angajati; 2017/249 angajati, la care venitul de completare se aloca pe o perioada de maxim 24 luni de la concediere, in conditiile legii", se arata in Nota de fundamentarea a unui proiect de Ordonanta de urgenta privind aplicarea unor masuri de protectie sociala pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective la unii operatori economici din industria de aparare.

Acestia urmeaza sa primeasca salarii compensatorii si somaj in suma de 671.000 lei in acest an, de 5,15 milioane lei in 2016, 8,64 milioane lei in 2017, de 5,85 milioane lei in 2018 si de 1,69 milioane lei in 2019. "Tinand seama de necesitatea continuarii masurilor de redresare a societatilor din industria de aparare cu capital majoritar de stat pentru diminuarea pierderilor si eficientizarea activitatii, concomitent cu acest demers se impun masuri urgente pentru protectia sociala a persoanelor care urmeaza sa fie concediate in baza planurilor de disponibilizare si acordarea venitului de completare", se mai arata in proiect.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri