Daca la licitatiile organizate anterior cele 31 de microhidrocentrale erau oferite spre vanzare la suma de 83,2 milioane de lei, la licitatiile organizate in noiembrie valoarea lor a scazut la aproximativ 70 de milioane de lei, deci cu o reducere de 13 milioane lei, fiind aplicat un discount de pana la 20%. Hidroelectrica deruleaza astfel (...) o noua etapa a procesului de vanzare de microhidrocentrale, inceput in luna iunie 2013, ca urmare a deciziei administratorului judiciar", se arata intr-un comunicat al companiei de stat, scrie Mediafax.

Licitatiile pentru unitatile cu o putere totala instalata de 25,7 MW vor avea loc in perioada 23-26 noiembrie. Activele, structurate in 22 pachete, sunt situate in judetele Suceava, Brasov, Hunedoara, Neamt, Sibiu, Valcea, Maramures, Arad, Arges, Buzau, Timis, Vrancea si Bacau.Compania de stat a vandut doar doua dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la licitatie in iulie, pentru care a incasat aproape 4 milioane de lei.

Microhidrocentrala Calugarita de pe raul Valea lui Stan (judetul Arges) a fost cumparata de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, cu 1,7 milioane lei, iar a doua microhidrocentrala, Vladesti, aflata in bazinul raului Olanesti din judetul Valcea, a fost adjudecata de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei. Pana in prezent au fost vandute 28 de microhidrocentrale, pentru 79,6 milioane lei (18 milioane euro).

Hidroelectrica a inregistrat in primul semestru un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decat cel raportat in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri aferenta primului semestru a crescut cu aproape 300 milioane lei comparativ cu primele 6 luni ale anului 2014 si a ajuns la 1,85 miliarde lei. Compania, cel mai ieftin producator de energie din Romania, se afla pentru a doua oara in insolventa, incepand cu februarie 2014. Prima procedura de reorganizare a avut loc in perioada iunie 2012-iunie 2013.