Premierul Victor Ponta a declarat, in urma cu o saptamana, ca se va intalni cu primarul interimar al Capitalei si va discuta despre RADET, precizand ca Guvernul poate acorda sprijin pentru asigurarea agentului termic in Bucuresti, dar ca solutia la aceasta problema o reprezinta o decizie a CGMB.

"Eu stiu foarte bine care este situatia si in Bucuresti, si in restul tarii. Ca in fiecare an, noi putem sa sprijinim, insa solutia este o decizie a Consiliului General. O sa ma vad si cu primarul interimar. Nu stiu exact care sunt majoritatile acolo, cum functioneaza, dar, categoric, trebuie o solutie radicala, pe care Consiliul General, din motive strict politice, ca nu era decizia primarului si nu este nici acum decizia primarului, ci a Consiliului General, trebuie sa o ia, legata de RADET", a spus Victor Ponta.

Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) discuta cu RADET incheierea unui protocol de esalonare a datoriilor regiei, pe o perioada de zece ani, cu conditia ca pana la sfarsitul anului 2015, pe langa factura curenta, RADET sa achite 250 milioane lei, suma necesara platii furnizorilor de gaze.

Citeste si:

Datoriile totale ale RADET catre ELCEN, la 31 august, erau in valoare de 3,58 miliarde lei. ELCEN a anuntat ca bucurestenii nu vor avea probleme cu apa calda si caldura si ca nici nu va fi nevoie de importuri de gaze la iarna.

RADET este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termica in Bucuresti, asigurand 72% din necesarul de energie termica al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social si industrial (institutii publice si agenti economici). RADET Bucuresti administreaza circa 4.000 de kilometri de conducte, fiind cel mai mare sistem de termoficare din Romania. Sistemul de Alimentare Centralizata cu Energie Termica are ca beneficiari aproximativ 570.000 apartamente cu peste 1,22 milioane locuitori si 5.429 de institutii, obiective sociale si agenti economici.

Sursa foto: Mediafax Foto