Kingfisher, cel mai mare retailer european pe piata de DIY (bricolaj) si home improvement si al treilea ca marime la nivel mondial, l-a numit oficial pe Christian Mazauric in functia de CEO al Brico Depot Romania, responsabil cu dezvoltarea brandului la nivel local.

Christian Mazauric isi va exercita noile responsabilitati, urmand sa contribuie la accelerarea evolutiei Brico Depot in Romania, asigurand o mai buna adaptare a formatului specific Brico Depot la piata locala, precum si alinierea operatiunilor la celelalte zone in care compania este prezenta.

„Ca CEO al Brico Depot Romania, prioritatea mea este cresterea si dezvoltarea companiei. Dupa finalizarea transformarii celor 15 centre comerciale achizitionate de la Bricostore, obiectivul meu va fi de acum adaptarea formatului Brico Depot la specificul pietei locale, acordand o atentie deosebita consilierii clientilor si serviciilor oferite profesionistilor si amatorilor in bricolaj ”, spune Christian Mazauric.

Noul CEO Brico Depot Romania il urmeaza in functie pe Patrick Papot, al carui mandat s-a concentrat pe transformarea celor 15 unitati Bricostore pe care Kingfisher le-a achizitionat in 2013. Dupa ce si-a misiunea la finele acestei veri, domnul Papot a preluat o noua pozitie in cadrul grupului.

Wall-Street.ro a scris inca din vara acestui an despre plecarea directorului general Patrick Papot de la conducerea operatiunilor din Romania, asta dupa ce compania a decis o noua strategie in privinta operatiunilor la nivel local.

Citeste pe larg motivul pentru care Patrick Papot, fostul manager al Brico Depot Romania, a fost inlaturat de la conducerea companiei.

Numirea lui Christian Mazauric si planurile Brico Depot

Potrivit unui raspuns oficial primit de catre wall-street.ro, numirea lui Christian Mazauric in pozitia de CEO al operatiunilor Brico Depot Romania vine ca urmare a planului actualului CEO al Kingfisher – Veronique Laury, de a crea o echipa de management internationala si o structura care sa se asemene pe toate pietele pe care este prezent brandul Brico Depot.

Planul Kingfisher de a crea un standard in randul tuturor magazinelor din Europa a fost anuntat pentru prima data din luna martie a acesti an.

„In prezent activitatile Brico Depot de pe pietele din Franta, Spania, Romania si Portugalia difera in multe feluri, iar scopul nostru este acela de a crea o unitate in ceea ce priveste activitatea de pe aceste piete”, au aratat reprezentantii Kingfisher in raspunsul oficial.

Christian Mazauric are o experienta de peste 10 ani in bricolaj, fiind pentru 11 ani director in cadrul companiei Castorama din Franta, iar in prezent detine functia de director financiar in cadrul B&Q Marea Britanie si Irlanda.

“Numirea lui Christian Mazauric vine in contextul in care ne dorim cresterea conceptului Brico Depot pe plan local. Romania este o piata relativ noua pentru Kingfisher, fiind prezenti de numai doi ani pe acest segment. Pentru noi procesul de modernizare a magazinelor s-a derulat mai repede decat ne-am asteptat, iar intregul program de conversie a presupus un efort financiar substantial care ne-a afectat rezultatele financiare pe termen scurt, dar este o investitie pe care o privim pe termen lung. (…) Ramanem interesati de potentialul Romaniei pe piata de bricolaj, mai ales ca Romania este o piata extrem de atractiva pentru decoratiuni si renovari interioare”, au declarat pentru wall-street.ro oficialii Kingfisher.

Christian Mazauric are peste 20 de ani experienta profesionala, detinand anterior functia de Chief Finance Officer la B&Q Regatul Unit & Irlanda. Anterior, a petrecut 11 ani la Castorama Franta si alti sase la Marks & Spencer in Regatul Unit.

Christian Mazauric a absolvit Universitatea Lumière din Lyon, detinand de asemenea o specializare in control financiar obtinuta in cadrul unei scoli de business din Franta. Si-a dezvoltat cariera incepand din 1995, activand timp de 8 ani in operatiuni comerciale in Europa de Vest si a urcat in ierarhie pana la pozitia de Chief Finance Officer, functie pe care a exercitat-o timp de 8 ani.

Piata locala de bricolaj a trecut in ultimii doi ani prin ample schimbari, principalii actori implicati in consolidarea unui segment de piata estimat la o valoare de peste 2 miliarde de euro fiind Praktiker, Kingfisher, Leroy Merlin, Hornbach sau Ambient Sibiu, companie care de curand si-a cerut intrarea in insolventa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri