Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Upstream, va ocupa in cadrul grupului austriac functia de vicepresedinte senior responsabil pentru conducerea activitatilor OMV in zona Australasia.

"Faptul ca Gabriel Selischi a fost propus pentru a conduce operatiunile Upstream din zona Australasia la nivelul intregului grup OMV este inca o confirmare a valorii specialistilor romani din domeniul de petrol si gaze", a declarat intr-un comunicat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe , conform Mediafax.

Locul lui Selischi in Directoratul OMV Petrom va fi luat, de la 1 aprilie, de catre germanul Peter Rudolf Zeilinger, care a detinut o serie de pozitii atat de management, cat si tehnice in cadrul grupului OMV, precum si in cadrul OMV Petrom, inclusiv pozitia de Director Domestic Assets al OMV Petrom in perioada 2008-2011.

Gabriel Selischi si Peter Rudolf Zeilinger vor lucra impreuna pentru a asigura o buna tranzitie, sprijinind, totodata, echipa Upstream a OMV Petrom in atingerea ambitioaselor sale obiective strategice de afaceri", se mai arata in comunicatul OMV Petrom.

Grupul austriac OMV detine 51,01% din actiunile companiei, Ministerul Energiei are 20,64%, iar Fondul Proprietatea 18,99%, 9,36% din titluri fiind tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.

Sursa foto: stockphoto mania / shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Petrom vinde 40 de zacaminte considerate neimportante