Autoritatile vor prezenta Comisiei Europene un nou plan de restructurare a Complexului Energetic Hunedoara. Complexul este unul dintre cei mai ineficienti producatori de energie aflat in portofoliul statului, si acopera anual circa 3% din necesarul de electricitate al tarii.

Potrivit sefului Consiliului Concurentei, acest plan vizeaza diminuarea capacitatii de producere a energiei.

„Discutam cu Comisia Europeana un plan de restructurare. CE Hunedoara va fi mult mai mic, dar functional”, a declarat luni Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, intr-o conferinta de presa.

Pe de alta parte, Comisia Europeana vrea ca producatorul de energie sa isi separe operatiunile de extractie a carbunelui de cele de generare a electricitatii si energiei termice. Compania administreaza patru cariere miniere si sapte grupuri energetice si are aproape 7.000 de salariati, cei mai multi fiind pe partea miniera. CE Hunedoara are datorii de 1,2 miliarde de lei, iar in 2013 si 2014 a raportat pierderi cumulate de 500 milioane de lei.

Producatorul de carbuni si electricitate Complexul energetic Hunedoara a intrat in insolventa la inceputul acestui an. Complexul este unul dintre cei mai ineficienti producatori de energie aflat in portofoliul statului, si acopera anual circa 3% din necesarul de electricitate al tarii.

Citeste si:
Coface: Spiritul antreprenorial din Romania, inca in cautare de...
Coface: Insolventele au...

CE Hunedoara a fost infiintat in 2012 prin fuziunea termocentralelor Mintia si Paroseni cu minele de huila ale fostei Companii Nationale a Huilei Petrosani. La acea data, oficialii guvernamentali anuntau chiar ca aceasta companie urmeaza sa fie privatizata, asumandu-si acest obiectiv inclusiv in fata Comisiei Europene si a Fondului Monetar International.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Bode: 9,7 mld. de euro am primit de la UE pentru 93 de contracte in 2014-2020
Setari Cookie-uri