Producatorul de aluminiu Alro a finalizat un acord de imprumut de 60 milioane dolari cu Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre, fondurile urmand sa fie utilizate pentru continuarea programului de investitii in acest an, a anuntat compania.

Imprumutul are o maturitate de sapte ani, cu transe egale semestriale, incepand cu a 24-a luna de la prima utilizare. Programul de investitii al Alro este axat pe cresterea eficientei operatiunilor, pe reducerea dependentei energetice si pe imbunatatirea competitivitatii, conform Mediafax.

"Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre continua sa sprijine tarile membre in actualul context global de crestere redusa. In linie cu strategia bancii vizand cresterea portofoliului in Romania, suntem incantati sa ajutam Alro, un producator si un angajator major, sa isi implementeze ambitiosul program de investitii intr-un moment dificil. Mai mult, finantarea noastra va contribui la extinderea Alro si va ajuta compania sa creeze noi locuri de munca in Romania. Suntem decisi sa sprijinim asemenea companii in tarile noastre membre", a declarat presedintele institutíei de credit, Ihsan Ugur Delikanli, intr-un comunicat transmis de Alro Bursei de Valori Bucuresti.

Producatorul de aluminiu va reduce dependenta energetica, prin cresterea capacitatii de procesare a deseurilor la Turnatoria Eco. De asemenea, compania va imbunatati competitivitatea, prin extinderea portofoliului de produse, cresterea calitatii produselor si reducerea termenelor de livrare. Programul de investitii se va axa si pe asigurarea securitatii si continuitatii proceselor tehnologice la Alro.

Compania a garantat imprumutul cu una sau mai multe ipoteci imobiliare asupra bunurilor imobile principale ale companiei, ipoteci asupra drepturilor si a despagubirilor din politele de asigurare incheiate in legatura cu bunurile care fac obiectul garantiilor constituite, precum si ipoteca asupra tuturor actiunilor la Alum SA detinute de Alro si toate actiunile Conef SA detinute de Alro.

Citeste si:
Ministerul de Finante s-a imprumutat astazi cu aproape 1 mld. de lei
Ministerul de Finante s-a...

Alro este o subsidiara a Vimetco, un producator de aluminiu global, cu operatiuni in Romania, China si Sierra Leone. Alro este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa.

Sursa foto: Rrraum / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Finantele au imprumutat, vineri, 45 de milioane de lei de la banci