Un nou director general la PepsiCo Romania

Christophe Guille il inlocuieste in functia de director general al operatiunilor PepsiCo Europa Centrala si Greater Balkans pe Levent Yuksel, anunta compania.

Anterior acestei numiri, Guille a fost vicepresedinte director general PepsiCo Europa Centrala. Acesta si-a inceput cariera in PepsiCo in anul 1998, cand s-a alaturat companiei venind de la Quaker Oats. Printre pozitiile pe care le-a detinut s-au numarat: director general PepsiAmericas, director general PepsiCo Europa Centrala si director general al operatiunilor de bauturi ale PepsiCo Rusia.

Levent Yuksel, predecesorul lui Christophe Guille, isi continua cariera de 20 de ani in cadrul PepsiCo in calitate de director general PepsiCo Turcia. Acesta a fost numit in pozitia de director general Greater Balkans & South East Europe Franchise in 2014, ca urmare a integrarii operatiunilor PepsiCo din regiunile Balcanii de Est, Balcanii de Vest, Grecia, Cipru, Israel si a francizelor din Europa de Sud-Est.

PepsiCo a generat peste 66 miliarde dolari venit net in 2014 adus de un portofoliu de alimente si bauturi precum Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker si Tropicana. In Romania, PepsiCo detine 3 unitati de productie - 2 pentru bauturi racoritoare si una pentru snacks-uri (in Popesti-Leordeni). Compania are peste 2.000 de angajati.

Principalul competitor pe piata locala a bauturilor racoritoare, estimata la circa 2 mld. euro, este Coca-Cola, companie ale carei vanzari au reprezentat in 2014 aproximativ 70% din piata.

Citeste si:
Lăcătuș, PepsiCo: Lumea s-a schimbat mult, la fel și obiceiurile de...
Adrian Lăcătuș, despre...

Twin Design / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri