Un proiect de arhivare electronica poate sa coste de 5-10 ori mai mult decat pastrarea acelorasi documente in format fizic pentru o perioada de zece ani, spune Stefan Ecxarcu, director general al Global Arhive Management.

Pentru arhivarea fizica, un client mic poate sa plateasca incepand cu 500 de euro la inceput si cate 150-200 euro/an depozitarea. In schimb, pentru arhivarea electronica, aceeasi arhiva, ar putea sa il coste 10.000-15.000 euro.

“Oferim si arhivare electronica pentru ca este o necesitate. Concurenta este mult mai mare pe acest sector decat in arhivarea fizica. Motivele sunt simple. Valoarea unui proiect de arhivare electroniva vs. arhivarea documentelor fizic, fara prelucrare, este incomparabila. Fiind vorba de valori atat de mari, aceste proiecte au devenit mult mai atractive. Fata de modelul nostru de business, investitia necesara demararii unui business de arhivare electronica este mult mai mica decat investitia necesara construirii si echiparii unor depozite. La arhivarea electronica exista costuri mari variabile, doar atunci cand exista proiecte. In construirea unui depozit, capex-ul este mult mai mare, cu o amortizare pe o perioada lunga de timp, iar costurile operationale sunt mult mai scazute”, detaliaza pentru wall-street.ro Stefan Ecxarcu.

Compania pe care o conduce din acest an din pozitia de director general a intrat pe piata arhivarii din Romania in urma cu zece ani si detine in prezent trei depozite care se intind pe o suprafata de circa 7.000 metri patrati. Aici au fost arhivati 22.000 metri cubi de documente in 12 ani. ”Doua dintre depozite sunt complet functionale, iar al 3-lea este in curs de autorizare. Capacitatea totala de depozitare este de aproximativ 27.000 m3, sau 280 km lineari de arhiva, sau 900.000 cutii standard de depozitare (de 28 dm3), echivalentul a 3.600.000 bibliorafturi standard”, explica Ecxarcu.

GAM ofera servicii precum arhivare fizica a documentelor in depozite special construite si amenajate, prelucrare arhivistica, consultanta pentru realizarea nomenclatorului si lucrari de selectionare in vederea distrugerii arhivei, distrugere documente, arhivare electronica, eliberare adeverinte de vechime.

Cei mai multi clienti ai companiei provin din domeniul bancar, IFN-uri, asigurari, retaileri mari, atat FMCG, cat si bricolaj, productie. Portofoliul cuprinde peste 100 de companii active si aproape 50 de companii inchise.

Corporatiile multinationale, in special bancile si companiile foarte mari sunt, de regula, foarte deschise la serviciile de arhivare. La volumele de arhiva pe care le detin, costurile si investiile sunt prea mari pentru a si le gestiona singure (prefera sa investeasca banii in dezvoltarea propriei lor activitati). Companiile medii si mici nu sunt atat de deschise, o mare parte din ele inca pastreaza arhiva in conditii necorespunzatoare pentru ca inca nu se dau amenzi, desi legea e destul de clara”, afirma directorul general al GAM.

Investitiile realizate de companie pana in prezent depasesc 4 mil. euro, bani alocati capacitatii de depozitare, dezvoltarea propriei aplicatii software pentru gestiunea arhivei si dotari tehnologice pentru securitatea arhivei. GAM va lansa in curand al treilea depozit si pregateste constructia urmatorului depozit, lucrari care vor demara cel mai probabil spre finalul acestui an.

Anul trecut cifra de afaceri a companiei a atins 1,1 mil. euro, iar pentru 2016 Ecxarcu estimeaza un avans pana la 1,4 mil. euro. GAM are 50 de angajati.

Profil de manager

Stefan Ecxarcu si-a inceput cariera in domeniul telecom, unde a lucrat trei ani in customer service. Au urmat patru ani pe vanzari directe B2B, din pozitia de account manager, in domeniul IT (in cadrul mai multor companii). A fost treptat director executiv si comercial, project manager pe diferite proiecte (de la infrastructura IT pana la dezvoltare de software). Incepand cu martie 2015 a preluat conducerea GAM din pozitia de director general adjunct, iar la inceputul anului 2016 in calitate de director general.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri