MedLife achizitioneaza pachetul majoritar al Dent Estet

MedLife, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata serviciilor medicale private, a achizitionat pachetul majoritar al Dent Estet, companie activa in industria serviciilor stomatologice.

Dent Estet detine sapte clinici in Bucuresti si in tara, inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro. Pentru 2016 compania si-a bugetat o crestere de 20%.

“In urmatoarea perioada tintim sa extindem grupul de clinici Dent Estet cu cel putin 1-2 unitati noi in fiecare an, stomatologia urmand sa devina una dintre cele sase divizii de business din cadrul MedLife, alaturi de hyperclinici, laboratoare, spitale, maternitati si farmacii”, a spus Mihai Marcu, presedinte CA MedLife.

Ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, Oana Taban, fondator si managing partner al grupului Dent Estet, va pastra integral atributiile de management in cadrul grupului, fiind direct responsabila de strategia de dezvoltare si extidere a retelei. De asemenea, va prelua inclusiv managementul diviziei de stomatologie din cadrul MedLife.

Achizitia Dent Estet reprezinta cea de-a 10 tranzactie derulata de grupul MedLife. Tranzactia este in curs de avizare de Consiliul Concurentei.

Citeste si:
MedLife deschide cel de-al patrulea laborator RT-PCR la Cluj-Napoca
Sistemul Medical MedLife...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

”In acest moment, suntem in discutii avansate cu 4-5 operatori de servicii medicale, si ne-am propus ca in urmatoarele 18 luni sa finalizam tranzactii cu firme a caror cifra de afaceri depaseste 20 milioane euro” a mai spus Mihai Marcu.

MedLife a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri cumulata de 101,5 milioane euro, si estimeaza ca, in 2016, va inregistra o crestere de 30%.

”2016 a inceput foarte promitator si, in acest context, estimam o crestere organica de 20%, la care vom adauga achizitii de minim 10 milioane euro. Nu excludem nici posibilitatea de a derula tranzactii mai mari, situatie in care vom ajusta semnificativ in crestere cifra de afaceri”, a adaugat Marcu.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala. Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

Citeste si:
Dent Estet introduce testarea angajaților și pacienților pentru...
Dent Estet introduce testarea...

In prezent, grupul detine 16 hyperclinici in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Craiova, Galati, Iasi si Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unitati spitalicesti in Bucuresti, Brasov, Arad, Craiova si Iasi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecologie, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 32 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 14 centre de excelenta cu specializare unica, 8 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toata tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri