Alina Bistreanu, LPP Romania: In #RomaniaProfesionista, sprijinirea comertului nu ar fi doar pe hartie, ar exista si in realitate

Statul roman ar trebui sa incurajeze companiile romanesti sa se extinda international si sa ofere in acest sens subventii si facilitati fiscale, este de parere Alina Bistreanu, director general al LPP Romania. “Mi-as dori sa avem cat mai multe asemenea companii, dar nu sunt multe pe care sa le pot enumera. Acest lucru se intampla pentru ca statul nu incurajeaza retailul, iar legislatia devine uneori distructiva pentru business”, spune Alina Bistreanu.

Sefa LPP Romania, retailerul care detine brandurile Reserved, Cropp, House, Mohito si Sinsay, considera ca romanii au potential pentru afaceri, insa au nevoie de sprijin din partea statului, ajutor care se poate concretiza prin subventii sau facilitati financiare, precum se intampla in Turcia, unde statul incurajeaza companiile sa se internationalizeze. ”In Romania exista multi antreprenori cu idei bune, pe care le-au concretizat in business-uri si ar fi frumos sa auzim ca au reusit sa le internationalizeze. Sunt multi care doresc sa o faca, dar nu au finantarea necesara si, desi exista tot felul de programe sustinute de stat, uneori este imposibil sa poti accesa acele fonduri”.

In Romania, sustinerea e doar pe hartie, in realitate nu exista.

Schimbarile legislative din Romania, haotice si ilogice

Directorul LPP considera ca unele schimbari legislative survenite in urma unor incidente sunt haotice sau nu fac deosebirea intre tipurile de activitati pe care comerciantii le intreprind, precum legea ISU privind autorizatia securitatii de incendiu. “Nu e nimic clar si nu fac altceva decat sa distruga si mai mult afacerea si sa solicite un efort financiar suplimentar din partea celor care oricum respectau legea. Nu afecteaza business-urile care punea viata oamenilor in pericol, ci afecteaza retailerii corecti, pentru ca tot ei vor fi cei care se vor conforma si vor implementa toate solicitarile legislative”, spune Bistreanu.

Cred ca cea mai mare schimbare pe care Romania ar trebui sa o suporte ar fi cea de mentalitate, in sensul sa fim mai proactivi, mai implicati si mai ales sa ne pese. Ar modifica tot

Citeste si:
LPP a deschis al 50-lea magazin din Romania, sub brandul Reserved
Grupul polonez LPP a deschis...

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri