ANAF a publicat marti lista datornicilor la Fisc, cu 186 de companii mari cu datorii de peste 100.000 de lei, care au de achitat in total 2,6 miliarde lei catre bugetul de stat. Totodata, alte 2.486 de firme mijlocii, cu restante inregistrate de peste 50.000 de lei, trebuie sa plateasca Fiscului 3,8 miliarde lei, informeaza News.ro.

Potrivit datelor ANAF, CFR Calatori aparea la 31 martie cu restante de aproape 5,65 milioane de lei la bugetul de stat si 5,22 milioane de lei la bugetul de pensii.

Conducerea CFR Calatori precizeaza insa, intr-un comunicat, ca datoria totala cu care figureaza compania, de 10,8 milioane lei, trebuie stearsa din lista Fiscului, intrucat urmeaza sa fie compensata cu rambursarea de TVA.

Citeste si:

Potrivit operatorului feroviar, ANAF i-a comunicat companiei in cursul lunii aprilie, prin mai multe documente transmise oficial ca nu inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale de stat, intrucat acestea sunt solicitate la compensare cu TVA de recuperat in valoare de aproximativ 10,8 milioane de lei, suma cu care figureaza in lista datornicilor.

"Astfel, ANAF are in lucru cererea de compensare a CFR Calatori inregistrata pe 25 martie pentru luna februarie. Aceasta compensare reprezinta TVA-ul de recuperat de catre CFR Calatori de la ANAF in suma de chiar 10,8 milioane de lei, cifra din lista ANAF", a mentionat conducerea CFR Calatori.

Transportatorul a solicitat oficial ANAF rectificarea listei datornicilor, primind asigurari ca situatia va fi remediata, potrivit comunicatului.