„Vanzarile din downstream oil au reprezentat 64% din totalul vanzarilor consolidate, in timp ce vanzarile din downstream gas au reprezentat 33%, iar cele din upstream 3%, se arata intr-un comunicat al OMV Petrom.

In perioada analizata, din OMV Petrom au plecat peste 1.000 de angajati, numarul acestora fiind in prezent de 15.677.

Profitul net al companiei a scazut cu aproape un sfert, la 330 milioane de lei, de la 433 milioane de lei in primele trei luni din 2015.

In perioada ianuarie-martie, compania a redus investitiile cu 28%, la 769 milioane de lei, ceea ce a avut impact asupra productiei de hidrocarburi, in scadere cu 3% fata de perioada similara din 2015.

Cea mai mare parte a investitiilor, respectiv 710 milioane de lei, a fost directionata in segmentul upstream. Totusi, fondurile alocate acestui sector au fost cu 30% mai mici comparativ cu primul trimestru al anului 2015.

Citeste si:

„Luand in considerare persistenta unui mediu cu preturi scazute, vom continua sa ne ajustam nivelul de activitate, mentinand, totodata, o pozitie financiara solida si protejand fluxul de numerar extins”, potrivit comunicatului companiei.

Pentru 2016, OMV Petrom isi va axa operatiunile in zona eficientizarii productiei si va fora aproximativ 40 de sonde noi. In acelasi timp, compania va inchide unele sonde in incercarea de optimizare a portofoliului.

OMV Petrom, controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV, a reusit sa vanda cantitati mai mari de produse petroliere si de electricitate in primele trei luni din 2016.

OMV Petrom mentioneaza ca, potrivit datelor disponibile din partea operatorului de sistem, productia nationala bruta de electricitate a scazut in primul trimestru din 2015 cu 5% fata de perioada similara din 2015, iar cererea de electricitate a stagnat.

Sursa foto: Agerpres Foto