Concentrarea economica ce se va realiza prin preluarea companiei Romgreen Universal Limited din Cipru si a unor societati comerciale controlate de aceasta de catre Gren Holdings Limited, membra a grupului Abris, unul dintre cei mai activi administratori de capital de risc la nivel local, va fi analizata de Consiliul Concurentei, conform News.ro

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea grupului de firme de servicii de reciclare Green Group de catre Abris

Romgreen Universal Limited detine pachetele majoritare de actiuni la societatile care fac parte din Green Group si care se ocupa de colectarea si reciclarea deseurilor – Greentech SA, Greenfiber International SA, Total Waste Management SRL, Greenweee International SA, Greenlamp Reciclare SA, Greenglass Recycling SA, informeaza autoritatea de concurenta.

”Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege”, se mai precizeaza in comunicatul de presa remis News.ro.

Green Group, cea mai mare afacere de reciclare a deseurilor din Europa de Sud – Est, proceseaza deseuri de tip PET, electrice si electronice (WEEE), dar este si cel mai mare operator al unei linii de procesare a deseului de sticla.

Compania a raportat, in 2015, venituri consolidate de peste 90 milioane de euro si se bazeaza pe investitii solide in infrastructura de colectare si reciclare deseuri din Romania, Serbia si Macedonia.

Green Group a creat recent Sigurec, cea mai moderna solutie de colectare selectiva care exista in Romania, avand integrat un sistem automatizat de preluare a deseurilor si un software inteligent ce inregistreaza fiecare deseu introdus. Abris Capital a negociat mai multe luni pentru aceasta achizitie, preluand pachetul majoritar de actiuni de la BERD si fondul grec Global Finance.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri