Diablo Canyon, ultima centrala nuclearelectrica din statul american California, va fi inchisa. In locul ei vor fi construite unitati de generare a electricitatii din surse regenerabile, dar si unitati de stocare a energiei, potrivit www.alternet.org.

Aceasta transformare va fi facuta pe baza unui acord intre Pacific Gas and Electric (PG&E), Friends of the Earth si alte organizatii pentru protectia mediului.

Reconversia centralei va fi facuta treptat, astfel ca PG&E se obliga ca pana in 2031 energia verde sa reprezinte peste jumtate din vanzarile sale de electricitate. Statul american California are o populatie de circa 39 milioane de locuitori si un consum de energie de circa 230 TWh pe an, de peste patru ori fata de cel al Romaniei, spre exemplu.

Compania PG&E va renunta astfel la planurile de innoire a licentelor pentru cele doua reactoare ale centralei, care vor expira in 2024 si 2025. Cele doua reactoare ale centralei au o putere instalata cumulata de peste 2.200 MW si pot genera anual circa 18 TWh de electricitate. Unitatile au fost puse in functiune in 1985 si 1986.

Spre exemplu, energia produsa de parcurile fotovoltaice a ajuns, in SUA, la fel de ieftina precum cea generata de centralele pe combustibili fosili, potrivit siteului Singularityhub.com.

Langa Los Angeles, se afla in constructie o centrala solara care va putea livra energie la pretul de 3,6 centi pe kilowatt-ora. In Dubai, energia fotovoltaica se vinde la mai putin de 3 centi oe kilowatt-ora. In prezent, energia fotovoltaica acopera doar 1% din necesarul de electricitate al SUA.

Cele aproape 100 de reactoare nucleare ale SUA genereaza aproape 800 TWh de energie electrica pe an, acoperind astfel 20% din total.
In privinta energiei nucleare, SUA produc o treime din energia generata de reactoarele nucleare din lume.

Sursa foto: rtem / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri