Hidroelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere provizoriu, pana la listarea companiei.

Din acest nou Consiliu de Supraveghere fac parte:

-vicepresedintele Bursei de Valori (BVB), Robert Pana
-directorul general al Azomuresi, Mihai Anitei
-specialistul in sectorul energetic, Ionut Purica

„Azi dimineata a avut loc Adunarea Generala a Actionarilor. Hidroelectrica are azi un Consiliu de Supraveghere. Consiliul de supraveghere are sapte membri, trei dintre ei sunt colegi de-ai nostri din Ministerul Energiei”, a spus Grigorescu, intr-o conferinta de presa, conform News.ro

In ceea ce priveste membrii independeti, acestia sunt Mihai Anitei, directorul general al combinatului Azomures, Robert Pana, vicepresedinte al Bursei de Valori Bucuresti, si Ionut Purica, absolvent al Facultatii de Energetica si specialist in sectorul energetic.

Ce urmeaza sa se intample cu Hidroelectrica

Fondul Proprietatea propune al saptelea membru in boardul companiei, care ar putea fi Oana Truta, potrivit informatiilor din piata.

Urmatorul pas important pentru companie este listarea la bursa, prin vanzarea unui pachet de 15% de catre stat, prin Ministerul Energiei, care detine o participatie de 80,06%.

In plus, fata de participatia de 15% pe care statul intentioneaza sa o listeze, actionarul minoritar Fondul Proprietatea a propus vanzarea in cadrul IPO-ului a unei participatii de 5% din propria detinere de aproape 20%.

Pachetul statului care va fi scos la vanzare este evaluat la circa 2 miliarde lei, iar valoarea totala a listarii ar putea ajunge la 2,65 miliarde lei, cu participatia FP.

Cea mai mare listare a unei companii de stat a fost realizata cu Electrica in 2014, din care statul a incasat circa 444 milioane euro.
Hidroelectrica se afla in insolventa din iunie 2012, insa in doua faze, pentru ca in perioada iunie 2013 - februarie 2014 a iesit din procedura judiciara.

Pe perioada insolventei, compania a fost administrata de administratorul judiciar Remus Borza, care a eliminat contractele paguboase cu "baietii destepti" din energie si a redus personalul companiei. Borza estimeaza ca Hidroelectrica va inregistra in 2016 un profit record de 1,3 miliarde de lei, fata de 899,4 milioane lei in 2015. In plus, Hidroelectrica avea la 31 mai lichiditati de 1,6 miliarde lei (circa 350 milioane euro cash).

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Stefan: Legea privind infiintarea FSDI, adoptata in mai-iunie