MBDA, controlat de giganti din industria aeronautica si a apararii ca Airbus si BAE Systems, a anuntat ca a semnat un acord de 1 miliard de euro cu Qatar. Contractul presupune livrarea catre fortele navale ale Emiratului Qatar a mai multor tipuri de rachete. Acestea vor dota navele achizitionate recent de catre marina din Qatar de la compania Fincantieri.

„Contractul intareste parteneriatul foarte valoros al MBDA cu Qatar-ul, fiind o dovada in plus a valorii solutiilor oferite de catre companie pentru a satisface cerintele clientilor sai”, a declarat, in comunicat, Antonio Perfetti, director general al MBDA Italia si director executiv pentru vanzari si dezvoltarea afacerii la MBDA.

Semnarea acestui contract cu Emiratul Qatar are loc ca urmare a acordului interguvernamental parafat la Roma pe 16 iunie 2016 intre ministerele Apararii din Italia si Qatar, potrivit unui comunicat al MBDA.

Printre altele, MBDA va vinde Qatar-ului peste 60 de rachete anti-nava Exocet MM40 Block 3, precum si 30 de rachete pentru aparare antiaeriana Aster 30 Block 1 si VL MICA. In prezent, sistemul de aparare VL MICA este folosit de 20 de forte militare, dintre care sapte navale si patru terestre.

Qatar este a 12-a tara care se doteaza cu armament de tip Aster, sistemul VLMICA fiind utilizat in premiera de flota emiratului. Sistemul Exocet B3 era deja utilizat de fortele militare ale Qatarului, mai mult de 60 de nave fiind dotate cu acest sistem.

Citeste si:
820 de mil. de lei pentru panselute si parcuri in Sectorul 5
820 de mil. de lei pentru...

MBDA a avut in 2015 o cifra de afaceri de 2,9 miliarde de euro si comenzi in valoare de 15,1 miliarde de euro. MBDA este specializata in domeniul rachetelor si a sistemelor de rachete, avand clienti peste 90 de forte armate.

Grupul ofera o gama de 45 de sisteme de rachete si solutii de protectie aflate deja in serviciu operational si alte peste 15 produse aflate in prezent in dezvoltare.

Compania este controlata de Airbus Group (37,5%), BAE Systems (37,5%) si Leonardo-Finmeccanica (25%).

Citeste si:
Minzatu vrea un centru de cercetare Airbus la Brasov
Roxana Minzatu: Voi discuta...

Sursa foto: MDBA

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Airbus sarbatoreste 50 de ani. In Romania, are peste 6.300 angajati