Consiliul Concurentei a autorizat fondul de investitii Oresa Ventures din Cipru sa preia firma La Fantana si grupul LaF. Oresa face parte din grupul de firme Celox, iar La Fantana SA si Grupul LaF au ca obiect principal de activitate imbutelierea si comercializarea apei de izvor si apei de masa.

„Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Oresa este activa in Romania din 1997 si a investit pana in prezent mai mult de 100 de milioane de euro pe aceasta piata, in companii precum LaFantana, Medicover, Credisson, Brewery Holdings sau Flanco.

Oresa, o afacere de familie cu origini suedeze, a avut initial activitati in mai multe tari din Europa Centrala si de Est, dar in 2013 a decis sa intre si in Romania.

La Fantana furnizeaza servicii integrate de apa si cafea pentru cladirile de birouri, principalii clienti fiind in Romania si Serbia.

Citeste si:
Office Barista: afaceri de 2,5 mil. euro in 2019
Rezultatele Office Barista pe...

Aceasta tranzactie se deruleaza la doi ani de cand La Fantana a preluat distributia cafelei Lavazza in Romania. Prin acea operatiune, La Fantana si-a trecut in portofoliu 9.500 de aparate de cafea, care s-au adaugat celor 110.000 de watercoolere deservite la acea data.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Globalworth, sub lupa Concurentei pentru o noua tranzactie imobiliara