“Aplicatia a fost dezvoltata de un grup de voluntari pasionati de problemele de mediu”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, intr-o conferinta de presa.

Cum va functiona Inspectorul Padurii? Cetatenii care au suspciuni fata de legalitatea unui transport de masa lemnosa, introduc numarul de inmatriculare al camionului in aplicatie. Aceasta informatie ajunge la Politie, care va putea astfel sa inceapa verificari.

Potrivit lui Pasca Palmer, aplicatia urmeaza sa fie extinsa in toamna, astfel incat persoanele care au reclamat transporturi de lemne sa fie informate cu privire situatia sesizarii lor.

“Nu ne vom opri aici, vom dezvolta aplicatia cu noi extensii, in sensul transmiterii automate catre persoanele (care folosesc aplicatia), ca sa stie ce s-a intamplat cu reclamatia lor”, a spus ministrul Mediului.

S-a lansat programul "Rabla...
Citeste si: Cum se acorda voucherul pentru programul "Rabla pentru electrocasnice"

Aplicatia completeaza un sistem de avertizare mai vechi, Radarul Padurii, lansat in 2014 si care are un rol similar.

Fostul ministru al Mediului, Gratiela Gavrilescu, spunea la jumatatea anului 2015, ca 8,8 milioane de metri cubi de padure se taie ilegal, anual, in Romania. Prejudiciul cauzat de aceste defrisari se ridica la 1,5 miliarde de lei.

Senatul a decis, in 2015, ca gestionarea ilegala, degradarea sau distrugerea resurselor naturale prin orice tip de actiuni sau inactiuni sunt considerate amenintari la securitatea nationala a Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege inspirata din aceasta propunere in ianuarie 2016. Astfel, defrisarile ilegale pe suprafete mai mari de un hectar, reducerea fara aprobari legale a consistentei unui arboret cu mai mult de 50% fata de prevederile amenajamentului silvic reprezinta vulnerabilitati la adresa sigurantei nationale.

SelfPay lanseaza propria...
Citeste si: SelfPay lanseaza propria aplicatie mobila: 20.000 de instalari

Sursa foto: Agerpres Foto