Paradox corporatist: Companiile se plang de costurile mari, dar doar 23% dintre ele inteleg eficienta energetica

Putin peste jumatate dintre companiile si IMM-urile europene considera ca dezvoltarea sustenabila este o prioritate. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Epson, care a luat „pulsul” a 500 de companii europene in legatura cu atitudinea pe care o au fata de folosirea unor solutii IT care sa le scada costurile cu electricitatea, precum calculatoare sau imprimante eficiente energetic. Desi multe companii au adoptat o serie de masuri ecologice, precum reciclarea hartiei sau folosirea de becuri care consuma putina electricitate, totusi, solutiile IT eficiente energetic sunt inca destul de rare.

Potrivit studiului, diferente „clare” de abordare au fost observate intre companiile mari si IMM-uri. Daca 74% dintre companiile mari au afirmat ca dezvoltarea sustenabila reprezinta o prioritate, numai 33% dintre IMM-uri au precizat acelasi lucru.

„In mod surprinzator, doar jumatate dintre companiile europene (53%) au declarat ca acest lucru e important in ansamblu”, potrivit studiului.

Scopul studiului a fost sa analizeze importanta dezvoltarii sustenabile si influenta acesteia asupra deciziilor de achizitii IT in randul companiilor si IMM-urilor.

Doar 23% dintre companiile europene utilizeaza calculatoare si imprimante eficiente energetic, chiar daca 68% declara ca aspectele legate de mediu sunt din ce in ce mai importante pentru organizatiile lor, conform Epson.

Citeste si:
Epson atinge o cota de 50% pe piata de videoproiectoare in S1
Epson atinge o cota de 50% pe...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Companiile mari sunt dispuse sa utilizeze solutii IT eficiente energetic in proportie de 39%. In cazul IMM-urilor, doar 8% dintre ele ar cheltui bani in acest scop, motivul principal al reticentei lor fiind pretul.

Companiile cel mai putin impresionate de aplicarea unor „practici de sustenabilitate” sunt firmele din sectorul serviciilor financiare. La polul opus se plaseaza sectorul educational, releva studiul.

Parerile "gresite" ale corporatistilor europeni

„Desi IMM-urile percep sustenabilitatea ca pe un cost si nu ca pe o oportunitate, contrariul e adevarat de multe ori”, spune Rob Clark, senior vice president al Epson Europe.

Potrivit lui Clark, o imprimanta cu laser poate reduce costurile cu electricitatea de pana la 96% fata de cele cu cerneala, fiind astfel mai putin poluante.

Citeste si:
Piata romaneasca a imprimantelor, pe plus: crestere de 10% in 2015
Piata imprimantelor, pe plus...

Mai mult, in randul respondetilor exista conceptia „gresita” ca imprimantele cu jet de cerneala consuma mai putina electricitate fata de cele cu laser.

Grupul Epson are peste 67.000 de angajati in 90 de companii din lume. In Europa, Epson anjajeaza 1.700 de persoane, iar in 2015 a avut vanzari in valoare de 1,57 miliarde de euro.

Sursa foto: Epson

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri