La sfarsitul anului trecut, compania avea 2.381 de angajati, potrivit bilantului depus la Ministerul Finantelor. Numarul angajatilor a depasit cifra de 2.400, pe fondul rezultatelor mai bune din acest an. Anul trecut, compania a avut venituri totale de 2,89 miliarde lei (642 milioane euro), in crestere cu 3,1% fata de cele 2,8 miliarde lei obtinute in 2014. Cererea de anvelope a crescut si datorita dezvoltarii infrastructurii din Romania in ultimul an, considera Samonid, scrie News.ro.

”Daca analizati rezultatele financiare prezentate de concernul Continental, veti constata ca s-a inregistrat o crestere atat pentru volumul vanzarilor, cat si pentru valoarea lor, in 2015. La nivel de corporatie, volumul vanzarilor de anvelope pentru vehiculele de pasageri si pentru vehicule comerciale usoare au crescut, in 2015, comparativ cu 2014”, a declarat Samonid. Primul semestru a insemnat vanzari mai mari pentru companie, iar programele de reducere a costurilor si cresterii a eficientei energetice au contribuit la imbunatatirea rezultatelor.

”In ultimul an, am crescut eficienta activitatii prin imbunatatiri pe trei directii: eficienta utilizarii resurselor (energie si materii prime), eficienta activitatilor angajatilor nostri (programe vizand ergonomia si pregatirea profesionala), si introducerea de tehnologii noi”, a declarat Samonid. In plus, inginerii companiei au creat un simulator 3D de training, care pregateste operatorii fabricii inainte ca ei sa inceapa sa lucreze efectiv in procesul de productie a anvelopelor. Cu ajutorul acestui simulator, compania a reusit reducerea cantitatii deseurilor si o instruire mai rapida si eficienta a angajatilor.

In fabrica de la Timisoara, compania produce un tip de anvelope creat exclusiv pentru masinile electrice, mai silentioasa decat alte anvelope, in componenta careia intra mai mult cauciuc natural, a explicat Samonid. Circa 80% din productia fabricii de la Timisoara este exportata. Unitatea produce Continental, marca premium a companiei a grupului, dar si alte marci precum Barum, Gislaved, Semperit, Uniroyal si Viking.