Ohlwein a fost numit director al departamentului de Inginerie Industriala pentru divizia Anvelope, in Hanovra.

"Vin la fabrica din Timisoara pregatit sa consolidez pozitia companiei in regiune. Sunt increzator ca experienta acumulata in cadrul companiei ma va ajuta sa duc mai departe povestea de succes pentru Continental in Romania. Cu sprijinul echipei locale, doresc sa punem in aplicare in continuare cele mai bune practici operationale, precum si sa fim un partener responsabil pentru comunitatea din Timisoara", a declarat Samonid, in varsta de 47 de ani.

Samonid lucreaza in cadrul diviziei de anvelope a grupului Continental de 15 ani, de cand compania a inceput operatiunile in Romania, in anul 2000. Inainte sa ocupe aceasta pozitie, din 2013 pana in prezent, a fost manager de productie la fabrica Continental din Mount Vernon, Statele Unite. Anterior, Sorin Samonid a supervizat productia de anvelope in cadrul fabricii Continental din Timisoara.

In prezent, Continental produce o gama larga de anvelope, de la 13 la 20 de toli, pentru a raspunde cererii de pe piata, inclusiv anvelope inovatoare pentru vehicule electrice, precum si anvelope pentru vehicule comerciale usoare (VAN).

Citeste si:

Continental a investit peste 370 milioane de euro in fabrica sa de anvelope in cei 15 ani de activitate in Romania si a creat in jur de 2.300 de locuri de munca. Investitiile s-au concentrat pe tehnologie, protectia mediului si responsabilitate sociala. Continental Anvelope Timisoara a livrat, pana in prezent, peste 150 de milioane de anvelope clientilor din intreaga lume.

Pana la sfarsitul anului 2014, Continental a investit circa un miliard de euro in activitatile din Romania. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate in Romania.

Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener intr-un joint-venture la Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz.
Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15.000 de angajati si isi va mari echipa cu peste 1.500 noi membri in Romania.