Continental Anvelope Timisoara, subsidiara a Corporatiei Continental, unul dintre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria automobilelor, are un nou director de la 1 septembrie, iar Pedro Carreira isi va continua activitatea in cadrul grupului german, in Portugalia.

Klaus Ohlwein (foto) va prelua functia de conducere a fabricii de anvelope din Timisoara.

Ohlwein (44 de ani), care se va muta la Timisoara impreuna cu familia, lucreaza in cadrul Diviziei de Anvelope a Continental de peste 18 ani. Inainte de a se alatura echipei din Timisoara, a fost director de productie in cadrul fabricii de anvelope pentru camioane din Mount Vernon, Statele Unite ale Americii.

Anterior acestei pozitii, Ohlwein a ocupat functia de sef al departamentului de Inginerie in cadrul diviziei de anvelope destinate turismelor si vehiculelor utilitare usoare (PLT), timp de patru ani.

Prezent in Romania de aproximativ 13 ani, Concernul Continental a investit peste 300 de milioane de euro in echipamente de ultima generatie pentru fabrica sa din Timisoara, atat in tehnologie, cat si in protectia mediului.

Concomitent, compania a crescut numarul de angajati de la mai putin de 200, in anul 2000, la circa 2.000 in prezent. Continental Anvelope Timisoara investeste constant in tehnologie de ultima generatie, care este in conformitate cu cerintele Uniunii Europene privind protectia mediului si sanatatea populatiei. De asemenea, compania a implementat un program pe termen lung de protectia mediului, ca parte integrata a activitatii sale curente.

Pana la sfarsitul anului 2012, Continental a investit peste 700 de milioane de euro in activitatile din Romania. Atat Automotive Group cat si Rubber Group sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent cca 12,000 de angajati in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Arval are un nou director comercial. Vine de la UniCredit