Cosmin Ulmean, managerul care a condus timp de noua ani operatiunile locale ale Takko Fashion, s-a alaturat retailerului de jucarii Noriel. Acesta detine, incepand de la 1 iulie, functia de director de operatiuni (COO). In ceea ce priveste conducerea Takko pe plan local, aceasta va fi asigurata de Catalin Todea, din functia de manager de vanzari pe Romania si Serbia.

Cosmin Ulmean a detinut functia de director de vanzari pentru Romania, Serbia, Croatia si Slovenia in cadrul Takko Fashion timp de mai bine de noua ani. Takko Fashion este unul dintre cei mai mari retaileri de moda din Europa, cu peste 1.900 de magazine si 17.000 de angajati in 17 tari si cu o cifra de afaceri de peste 1 miliard euro. In Romania, Takko a inceput operatiunile in 2007 si are o retea nationala de 66 de magazine.

Catalin Todea s-a alaturat echipei Takko in anul 2007 pe pozitia de area sales manager, iar din luna mai a acestui an a ocupat pozitia de director de vanzari. Inainte de Takko, Todea a lucrat in industria hoteliera, potrivit profilului sau de Linkedin.

In luna aprilie a acestui an, Noriel, cel mai mare retailer de jucarii din Romania, a fost cumparat de Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI). Noriel a devenit cel mai important canal de distributie din Romania pentru brandurile proprii dar si pentru multe branduri internationale. In 2015, vanzarile Noriel au crescut cu 26% fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 30 milioane euro.

Cu o retea de 47 magazine in 27 orase si cu o puternica platforma online, Noriel este liderul pietei de retail de jucarii din Romania. Compania a fost fondata in 1995 de familia Constantinescu ca importator si distribuitor de jucarii si de jocuri. In 1999, compania a creat “Toys and Games”, propria divizie de productie de jocuri de carton si puzzle-uri. Noriel si-a continuat dezvoltarea prin intrarea in retail in 2010, cu sprijinul investitorului financiar Balkan Accession Fund, creand o retea de magazine specializate in vanzarea jocurilor si a jucariilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri