Anul trecut campania de livrare de must s-a desfasurat in sase judete – Alba, Mures, Hunedoara, Sibiu, Cluj si Brasov. Mustul a fost comandat de peste 1.500 de persoane. Judetul cu cele mai multe comenzi a fost Sibiu, aici realizandu-se si cea mai mare livrare.

”Cea mai mare comanda realizata anul trecut a fost de 2.500 de kg de must si a venit din partea unei familii din Sibiu”, afirma reprezentantii Jidvei.
Comanda minima este de 100 kg de must, costurile fiind de 400 de lei (TVA inclus).

Anul acesta compania va incepe livrarile de must si in judetele Valcea, Bistrita-Nasaud, Harghita, Covasna, Salaj si Prahova. Campania de precomenzi se va desfasura in perioada 8-31 august, urmand ca dupa recoltare cantitatile de must comandate sa fie livrate in localitatile vizate. Soiurile disponibile sunt Feteasca Regala cu Muscat Ottonel, precum si Sauvignon Blanc. Comenzile de peste 200 kg sunt transportate direct la domiciliu.

Must

Citeste si:

Sursa foto: Shutterstock

”Achizitionarea mustului are numeroase beneficii fata de cumpararea de struguri (care trebuie zdrobiti in gospodarie, proces care consuma mult timp si energie). Mustul de Jidvei este trecut printr-un proces de deburbare (limpezire), fapt ce scurteaza procesul de vinificatie si scuteste gospodarul de filtrarea greoaie in propria sa gospodarie. Constatam cu bucurie ca tinerii se orienteaza spre acest program si pun in aplicare <<retete>> transmise in familie”, adauga oficialii Jidvei.

Jidvei este cel mai mare producator de vin din Romania, cu 2.500 de hectare de vie si crame situate la Jidvei, Blaj si Balcaciu. Compania a avut anul trecut afaceri circa 29 mil. euro. Producatorul din Alba exporta pe 14 piete, cele mai importante fiind Italia, Spania, SUA si Japonia.