Producătorii de vin sunt în impas, în acest an, vânzările fiindu-le afectate de restricții încă existente în domeniul HoReCa. Deși s-au făcut solicitări către autorități pentru sprijinirea celor din domeniu, răspunsul autorităților pare să întârzie.

Claudiu Necșulescu, proprietarul producătorului de vin Jidvei, consideră că autoritățile române nu înțeleg dificultățile cu care se confruntă jucătorii din sectorul vitivinicol.

2020 se anunță a fi un an foarte dificil, mai ales din cauza măsurilor restrictive impuse în zona de HoReCa. Probabil că multe companii din sectorul vitivinicol se află în incapacitatea de a-și lucra plantațiile în mod corect. Va fi greu să găsească soluții și spații de depozitate pentru a stoca producția având în vedere că peste aproximativ trei luni va începe culesul. Am făcut numeroase demersuri pentru a veni în sprijinul cultivatorilor de viță-de-vie, dar încă nu am găsit deschiderea necesară din partea autorităților, care parcă nu au înțeles că sectorul vitivinicol este într-un mare impas”, a declarat, pentru wall-street.ro, Claudiu Necșulescu.

El a arătat că sperăm ca în perioada următoare să găsească înțelegere atât din partea Guvernului României, cât și din partea Comisiei Europene.

Claudiu Necșulescu va fi speaker în cadrul conferinței online ”Agricultura Viitorului: Tehnolgii și soluții noi, alimentație mai sănătoasă”, organizată de wall-street.ro, în data de 11 iunie, începând cu ora 12. Dacă esti înteresat de domeniul agriculturii, te invităm să te înscrii la eveniment gratuit aici.

”Prin intermediul Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole (O.N.I.V.) am făcut câteva propuneri care nu presupun acordarea unor resurse suplimentare, ci doar relocări de fonduri care oricum sunt dedicate sectorului vitivinicol”, a precizat Necșulescu.

Efectele secetei

”Podișul Transilvaniei, datorită amplasamentului geografic, este o zonă care nu e foarte afectată de secetă. Așadar, în plantațiile Jidvei din Podgoria Târnave nu întâmpinăm dificultăți din cauza precipitațiilor reduse. În schimb, probleme mari avem în Podgoria Murfatlar - crama Navigo, unde efectele negative sunt majore, la una dintre ferme riscând să pierdem plantația viticolă”, a menționat Claudiu Necșulescu.

Reprezentantul Jidvei estimează că, din punct de vedere calitativ și cantitativ, va obține o producție bună și în acest an, mai ales că iarna a fost foarte blândă.

”În ceea ce privește vânzările, modul în care acestea vor evolua depinde de cât de bine vom reuși să comunicăm și de cât de repede vor reuși consumatorii de depășească impactul psihologic creat de pandemie”, a precizat Claudiu Necșulescu, proprietarul producătorului de vin Jidvei.

De altfel, el arăta anterior că românii au tăiat de pe listă cheltuielile destinate băuturilor, în perioada în care au stat în case, iar asta se simte în activitatea producătorilor din domeniu.

Îți recomandăm și Jidvei: măsurile de izolare și distanțare socială au determinat o scădere abruptă a consumului de vin

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri