Elcen a acordat grupului General Electric un contract de mentenanta pentru CET Vest de 5,65 milioane euro

Elcen, producatorul de energie electrica si termica, a acordat contractul de service si mentenanta a turbinei cu gaz din centrala cu ciclu combinat de la CTE Bucuresti Vest grupului american General Electric, cu o valoare de 5,65 milioane de euro pentru o perioadad de sase ani, a anuntat compania.

Electric Global Services GmbH, divizia de service a General Electric, a castigat licitatia online desfasurata de Elcen, care a primit doua oferte. Pretul oferit este unul fix pentru toata perioada contractului, conform News.ro.

"In conformitate cu obligatiile contractuale, timp de sase ani, General Electric Global Services va asigura toate activitatile de service si mentenanta (monitorizarea continua a functionarii turbinei, interventii operative, revizii anuale care sa previna eventuale incidente, reconditionari ale pieselor de schimb etc.) a turbinei cu gaz din centrala cu ciclu combinat de la CTE Bucuresti Vest", a precizat Elcen.

Turbina cu gaz de la CET Vest este fabricata de General Electric, compania-mama a General Electric Global Services, si functioneaza din 2009, atunci cand a intrat in exploatare Centrala cu ciclu combinat, in urma unei investitii de 160 milioane euro. Centrala alimenteaza cu apa calda si caldura in special cartierele Drumul Taberei, Militari si Crangasi si livreaza energie electrica in Sistemul Energetic National.

"Unitatea de cogenerare de inalta eficienta este compusa dintr-o turbina cu gaze de 143 MW, un cazan recuperator cu ardere suplimentara si o turbina cu abur de 60 MW, sarcina termica produsa fiind de 170 Gcal/h", potrivit Elcen.

Compania Elcen, controlata de Ministerul Energiei, este cel mai mare producator de energie termica din Romania, asigurand 40% din productia la nivelul tarii si 90% din productia din Bucuresti.

Sursa foto: simez78 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri