Compania Nationala de Cai Ferate (CFR SA) are in derulare 400 de proiecte in 2016, a caror valoare se ridica la 22 miliarde de lei (4,7 miliarde de euro).

Aceste planuri de modernizare a infrastructurii feroviare sunt sustinute financiar din fonduri externe, fonduri proprii si de la bugetul de stat. In prima jumatate a acestui an, CFR SA a finalizat sase proiecte, in valoare totala de 1,32 miliarde de lei si a relansat 58 de lucrari, finantate din fonduri externe si de la bugul de stat, in valoare totala de 12,61 miliarde lei.

Printre lucrarile finalizate, CFR enumera reabilitarea a patru poduri de cale ferata situate intre statiile Constanta – Agigea Nord si Costinesti Tabara – Neptun.

„Prin lucrarile de reabilitare executate la infrastructura si suprastructura podurilor se imbunatateste gradul de siguranta si confort, viteza de circulatie a trenurilor creste de la 40 km/h la 80 km/h, iar capacitatea marfurilor transportate ajunge la 21,5 tone/osie”, se arata intr-un comunicat al companiei de stat.

O parte dintre investitiile pe care CFR le are in derulare au fost incepute in 2015 si vizeaza reabilitarea si electrificarea a 825 de kilometri de cale ferata, dar si modernizarea a 24 de gari.

Cele mai importante obiective finalizate de CFR SA in 2016 cu fonduri externe si co-finatare de la bugetul de stat sunt reabilitarea tronsonului Frontiera – Curtici – Arad, modernizarea garii Arad, deschiderea celui mai mare Centru de Control si Management al Traficului Feroviar, precum si punerea in functiune a unor instalatii de centralizare electronica in garile Glogovat, Sofronea, Arad si Curtici).

Alte proiecte finalizate sunt modernizarea statiilor Pitesti, Slatina, Ramnicu Valcea si Resita Nord, constructia noului pod rutier de pe DN 14 si reabilitarea a doua poduri si doua podete de pe raza Regionalei Constanta.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri