Pretul achizitiei nu a fost dezvaluit, partile convenind sa pastreze confidentialitatea. Aceasta achizitie sustine strategia de crestere a grupului Lantmannen Unibake in vederea consolidarii activitatii de panificatie in regiunea Europei Centrale. Piata pe care Frozen Bakery Products SA isi vinde produsele este formata din Romania si tarile din vecinatate precum Bulgaria, Serbia si Grecia. In prezent, Frozen Bakery Products SA are 80 de angajati.

"Obiectivul nostru este de a dezvolta Frozen Bakery Products SA pentru a deveni platforma din aceasta regiune pentru sortimentul larg de produse al grupului Unibake deoarece preconizam o crestere continua a pietei in Romania si tarile din apropierea sa", a declarat Werner Devinck, CEO al Lantmännen Unibake.

Frozen Bakery Products SA este o firma moderna de panificatie, producatoare de chifle pentru hamburgeri, situata in afara Bucurestiului. Aceasta aprovizioneaza piata in crestere pentru mancare in afara casei (”out-of-home”) din Romania si tarile vecine cu paine de calitate pentru fast-food. Compania are in prezent 80 de angajati.

Lantmannen Unibake este un grup international de panificatie ce opereaza 36 de brutarii moderne in intreaga lume si are sediul central in Danemrca. Portofoliul sau cuprinde o serie de brand-uri precum: Hatting, Schulstad, Schulstad Bakery Solutions, Schulstad Royal Danish Pastry, Bonjour si multe altele. Lantmanennen Unibake are o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de euro si 6000 de angajati in peste 20 de tari.