Masinile de serviciu au un dublu avantaj pentru angajati. Sa aiba masina de serviciu echivaleaza cu mai multa flexibilitate pentru un angajat, mai ales pentru unul care are copii. Cand are un autoturism pentru serviciu si unul personal, el va pierde mai putin timp in trafic, pentru ca un alt membru al familiei va avea posibilitatea de a duce copiii la scoala sau la gradinita. In plus, pentru angajatii care nu au masina personala sau locuiesc in zonele limitrofe ale orasului, asta va insemna mai putin timp pierdut cu mijloacele de transport, care au intarzieri mari sau pot fi extrem de aglomerate la orele de varf.

Orice companie isi poate permite un serviciu de leasing operational pentru externalizarea flotei sau de fleet management, daca firma detine deja o flota. Acestea au costuri reduse si numeroase avantaje si servicii incluse in preturi, astfel incat sa usureze atat viata angajatilor, cat si munca depusa de firma pentru a-si motiva salariatii.

Pauza de pranz, importanta pentru socializare si buna dispozitie

„Nu mi-am dat seama cat de mult le placea angajatilor pauza de pranz, pana cand am decis sa renuntam la ea timp de o saptamana. A fost un dezastru! Cand iei masa de pranz in bucatarie, la birou, oamenii sunt dispusi sa lucreze mai mult si isi formeaza relatii de prietenie mai solide cu ceilalti colegi”, a declarat John Rampton, CEO-ul companiei Hostt.

Cand angajatilor li se pune la dispozitie un spatiu in care sa ia masa linistiti, fara stresul de a manca deasupra tastaturii, ei devin mai relaxati si sunt mai deschisi spre a socializa cu colegii de serviciu. O echipa de oameni care se cunosc bine intre ei va fi mai inchegata si va lucra cu mai mult spor.

Flexibilitatea si posibilitatea de a lucra de acasa, solutiile ideale pentru retentia angajatilor

Flexibilitatea programului apare sub mai multe forme in companiile moderne si de succes. Unele au asa-numitele „vineri de vara”, cand angajatii isi termina programul la ora 14.00, in zilele de vineri. Altele le ofera angajatilor doua zile libere, dar platite, pe an, pentru diverse activitati de voluntariat, unele au ore flexibile, in care oamenii vin cand vor si pleaca atunci cand isi termina treaba.

82% dintre angajati sustin ca ar fi mai loiali unui angajator care le da mana libera cand vine vorba despre organizarea programului. Un alt studiu realizat de FlexJobs arata ca 74% dintre persoane au nevoie de un orar flexibil pentru a mentine un echilibru sanatos intre viata personala si cea profesionala.

In plus, posibilitatea de a lucra de acasa este tot mai ravnita de angajati, care au parte de mai mult confort si economisesc timp pierdut in trafic, dar si banii cheltuiti pe transport. „Avem angajati si din alte zone ale tarii. Sa le oferi celor care si-au demonstrat talentul si abilitatile posibilitatea de a lucra de acasa, chiar si o singura zi pe saptamana, ne-a dat sansa de a ne pastra angajatii valorosi. In plus, lor le salveaza timp si bani, lucru pe care chiar par sa il aprecieze”, sustine Justin Bailie, managerul FR8nex.com.

Sarbatorirea evenimentelor in companie ii face pe angajati sa simta ca apartin unui grup

Ne sarbatorim zilele de nastere, onomasticele si aniversarile, asa ca o companie de ce nu ar face-o? Cand iti rupi putin timp pentru a celebra evenimentele importante, precum lansarea companiei sau castigarea unui proiect important, oamenii simt ca apartin unei echipe si ca lucreaza in comun pentru acelasi scop. Aceasta strategie ii face sa se simta mai apropiati de companie si sa fie mai loiali.

De asemenea, o alta metoda cu rezultate asemanatoare este sa le oferi angajatilor cate o mica recompensa pentru timpul petrecut in firma. De exemplu, un voucher pentru a-si reorganiza biroul sau diverse obiecte personalizate la fiecare 1, 5, 10, 15, 20 de ani petrecuti in companie.

Posibilitatea de a-si alege singuri beneficiile, mai eficienta financiar

Nu toti angajatii au aceleasi nevoi, iar cea mai buna solutie pentru ca fiecare dintre ei sa primeasca ce a vrut este sa le dai ocazia sa aleaga singuri o oferta personalizata. Astfel, cei pasionati de sport isi pot alege un pachet care sa includa abonamente preferentiale la sali de fitness, cei care au o slabiciune pentru arta pot merge la cursuri de pictura sau fotografie etc. Astfel, compania nu mai pierde bani platind pentru niste servicii pe care nu toti angajatii le folosesc, iar acestia au libertatea de a-si alege singuri beneficiile, in functie de activitatile de care sunt interesati.

Tu ce pachet de beneficii ai in compania in care lucrezi? Pe care dintre cele mentionate de noi ti-ar placea sa le primesti?

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: baranq

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri