Polisano Clinici estimeaza pentru 2016 o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 10% si a profitului operational cu 30%. Anul acesta, compania a inregistrat o crestere cu peste 20% a numarului de abonati, in timp ce parteneriatele incheiate cu centre medicale din tara si din strainatate au dus la o crestere cu peste 30% a EBITDA, ritmul de dezvoltare urmand sa fie sustinut si anul viitor.

Cel mai amplu proiect de investitii demarat de Polisano in 2016 este dezvoltarea unei sali de operatii hibride, unice in Romania, in urma unei investitii de 2 milioane de euro.

Investitii in dotari medicale

Polisano Clinici a investit in 2016 peste jumatate de milion de euro in dotari si aparatura in cele doua spitale din Sibiu, ajungand la un total al activelor de 335 milioane euro. Printre noutatile terapeutice oferite se numara tratamentul prin ERCP pentru pacientii cu patologia cailor biliare si ureteroscopia flexibila, pentru tratamentul endoscopic al calculilor renali/ureterali pentru care se practica litotritia LASER. De asemenea, Polisano Clinici a initiat in acest an un proiect de investitii al grupului in vederea realizarii unei sali de operatii hibride, care va permite efectuarea unor interventii multidisciplinare, complexe, din sfera chirurgiei cardiovasculare si a neurochirurgiei. Sala hibrida va fi finalizata in 2017, la Spitalul Polisano din Sibiu si va deservi pacientii din intreaga regiune centrala a tarii. Valoarea acestei investitii se ridica la aproximativ 2 milioane de euro.

“Spitalul Polisano din Sibiu reprezinta o investitie de peste 30 de milioane de euro si este unul din cele mai profitabile spitale private din Romania. Viitoarea sala hibrida este pasul final pentru deschiderea unui centru de tratare a infarctului miocardic acut in Sibiu”, a declarat dr. Ovidiu Gligor, managerul spitalului Polisano.

Dezvoltarea echipei si a ofertei de servicii medicale

Maternitatea Polisano a primit anul acesta titulatura de "Spital Prieten al Copilului", din partea UNICEF Romania si a Ministerului Sanatatii, ca o confirmare a eforturilor sustinute in promovarea si incurajarea alaptarii la san.

Anul 2016 a insemnat diversificarea ofertei medicale pentru clientii corporate, fapt care a dus la o crestere cu peste 20% a numarului de abonati. In portofoliul companiei au intrat pachete de servicii medicale noi, precum One Day Check-Up, care cuprinde investigatii, analize si consultatii necesare pentru o evaluare completa a starii de sanatate, realizate intr-o singura zi. De asemenea, Polisano Clinici a incheiat parteneriate strategice cu centre medicale din tara, care au permis extinderea in zone geografice noi, precum Medias si Craiova, dar si cu centre din strainatate, precum Austria, in specialitatea obstetrica-ginecologie sau SUA, in domeniul chirurgiei cardiovasculare.

Echipa medicala, atat din Sibiu, cat si din Bucuresti s-a largit cu specialisti precum dr. Mugurel Bosinceanu, medic primar chirurgie toracica, cu experienta acumulata in Toulouse, Franta si dr. Titus Cvasciuc, intors dupa doi ani petrecuti la Spitalul Universitar din Leeds, Marea Britanie si care ofera servicii de chirurgie endocrina de tiroida, cancer tiroidian incipient si avansat, paratiroida si glande suprarenale.

Sursa foto: Spotmatik Ltd/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri