Grupul german Metro a vandut cele patru hipermarketuri Real pe care le mai detinea in Romania catre compania Terazone Enterprises Limited, reprezentata printre altii de catre un fost executiv al retailerului, Dusan Wilms, au confirmat pentru wall-street.ro oficialii Metro.

„Metro Group a vandut partile sociale detinute in cadrul Real Hyper Magazine SRL (care opereaza 4 magazine in Romania), companiei Terazone Enterprises Limited. Tranzactia a fost finalizata astazi, 20 ianuarie 2017, moment in care noul proprietar a devenit detinatorul legal al acestor parti sociale”, au precizat oficialii Metro.

Metro mai detinea patru magazine hipermarketuri Real in Constanta, Suceava, Oradea si Arad, dupa ce grupul german vanduse celelalte magazine catre francezii de la Auchan in urma cu patru ani. Cele patru magazine au incheiat anul trecut cu afaceri de circa 50 mil. euro.

Terazone Enterprises Limited este reprezentata de Dusan Wilms, cel care a condus operatiunile Metro Cash&Carry in Romania, respectiv Gerardo Monzillo.

In timpul primului mandat al lui Dusan Wilms ca director general al Metro Cash&Carry Romania (1999-2005), compania a cunoscut cea mai puternica perioada de expansiune a retelei pe piata locala. Mai mult, Dusan Wilms a fost primul roman care a preluat conducerea unei multinationale prezente pe piata locala in 1999. Wilms a revenit la conducerea companiei in 2009, fiind unul dintre cei mai longevivi CEO din comertul romanesc. El a ocupat aceasta pozitie pana in 2013.

In timpul mandatului sau au fost lansate cateva programe printre care reteaua de francize La Doi Pasi (care numara aproximativ 670 de magazine de proximitate), programul de sustinere a producatorilor locali “De-ale noastre”, magazinul online Metro si conceptul Metro Punct dedicate clientilor revanzatori.

Metro detine o retea de 30 de magazine si o cifra de afaceri de un miliard de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri