„Nu putem trai fara apa” este printre marile truisme care ne definesc existenta. Cu toate acestea, in era industrializarii masive, a poluarii si schimbarilor climatice suntem mai atenti la apa pe care o bem. intrebarea imediat urmatoare, cea mai fireasca, este – ce fel de apa bem si cum stim ce bem?

Inainte de orice, apa trebuie sa fie potabila. Apa potabila este apa care, consumata direct sau folosita pentru prepararea diverselor produse alimentare, nu trebuie sa puna in pericol sanatatea consumatorilor. Criteriile de potabilitate sunt definite printr-un ansamblu de parametri organoleptici, fizico-chimici si microbiologici, toti reglementati prin lege in Romania. Vorbim despre aproximativ 55 de parametri si de conformarea la fiecare dintre acestia, in orice moment, fara exceptie, parametri care dau caracterul de apa potabila, buna pentru consum.

Potabilitatea apei din retelele publice ale oraselor intra in responsabilitatea furnizorului de apa. Fiecare oras ar trebui sa aiba statii de tratare a apei. Apa care iese din statiile de tratare este obligatoriu sa indeplineasca toate criteriile de potabilitate (enuntate mai sus) pentru a putea fi livrata clientilor casnici.
Problemele pot aparea pe fondul faptului ca apa poate ajunge la robinetul consumatorului dupa ce trece prin conducte de multe ori extrem de vechi, ruginite, uneori din materiale necorespunzatoare, astfel incat apa, chiar daca iese potabila din statiile de tratare, se poate „imbogati“ cu plumb, rugina si sedimente pe parcurs. in plus, in vederea protectiei microbiologice, apa de retea se clorineaza constant.
Toti acesti factori pot altera semnificativ caracteristicile organoleptice si, uneori, si fizico-chimice ale apei de la robinet. Nu e o regula, dar, dupa cum stim cu totii, se intampla sa ne trezim uneori acasa cu apa cu un aspect sau gust alterat din motivele enumerate mai sus. Un sistem POU (point of use), un filtru combi de sediment/carbune activ conectate direct la retea sau chiar consumul de apa imbuteliata in sistem watercooler rezolva toate aceste inconveniente, in functie de nevoi sau de preferinte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri