Incepand cu 1 august, Pascal Cassecuelle a preluat conducerea Bayer Romania, Bulgaria si Republica Moldova de la predecesorul sau, Andreas Schremmer, care isi va continua parcursul profesional in calitate de chief financial officer pentru Bayer Canada.

Pascal Cassecuelle si-a inceput cariera ca reprezentant de vanzari in Franta, in 1995. Ulterior a fost promovat pe pozitia de country division head, in Vietnam, iar in 2002 a devenit crop science regional marketing APAC (regiunea Asia Pacific), cu sediul in Thailanda. Din 2005 a fost responsabil pentru managementul portofoliului in Germania, apoi a fost avansat in Argentina, in calitate de country division head pentru cluster-ul Conosur (Argentina, Bolivia, Chile, Uruguay si Paraguay). Inainte de a fi numit la conducerea Bayer pentru grupul de tari Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Pascal Cassecuelle a fost head of environmental science pentru pietele emergente.

Operatiunile locale ale grupului de tari au inregistrat o cifra de afaceri de peste 230 de milioane de euro, dintre care 54% prin divizia Crop science, 34% prin divizia Pharmaceuticals si 13% datorita activitatii diviziei Consumer health. Grupul de tari are peste 300 de angajati din trei state: Romania, Bulgaria si Republica Moldova, cu sedii centrale la Bucuresti si Sofia.

In anul fiscal 2016, Grupul avea aproximativ 115.200 de angajati si a inregistrat vanzari de 46,8 miliarde euro. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,6 miliarde euro, iar cele cu proiectele de cercetare si dezvoltare (R&D) la 4,7 miliarde euro. Aceste cifre nu vizeaza operatiunile din domeniul polimerilor de tehnologie, care a fost cotata la bursa drept companie independenta sub numele de Covestro, pe 6 octombrie 2015. Persoane de contact:

Citeste si:
In Romania s-au facut doar 245 de studii clinice, fata de 11.000 in UE
In Romania s-au desfasurat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Provocarile cu care se confrunta Bayer in sistemul din Romania