Cele mai importante companii farmaceutice din lume tind sa foloseasca inteligenta artificiala pentru a descoperi mai usor noi medicamente, iar in acest context, Pfizer lucreaza in parteneriat cu mai multe companii pentru a valorifica progresul tehnologic in sanatate. Mirela Iordan, country manager al Pfizer Romania, a povestit pentru wall-street.ro ce rol are progresul tehnologiei in sectorul farmaceutic.

"Inteligenta artificiala joaca un rol foarte important in sectorul farmaceutic. Daca in urma cu cativa ani medicul trebuia sa se uite in diferite surse de date sa le analizeze singur, acum totul poate fi mult mai simplu. Marele beneficiu al inteligentei artificiale poate fi vazut in eficientizarea si cresterea acuratetei in diagnosticare, pentru ca uneori o diagnosticarile precoce cresc sansele de supravietuire, micsoreaza costurile de tratament si reduc mortalitatea", a precizat Mirela Iordan, country manager Pfizer Romania.

Un alt rol important in sistemul de sanatate din Romania il poate avea telemedicina, mai ales pentru pacientii din mediul rural.

"Pentru a extinde telemedicina in zona de medicina primara, unde categoric pentru un pacient, mai ales varstnic, ii este greu sa se deplaseze si sa stea ore intregi la coada la cabinet, acest lucru poate aduce o eficientizare si o imbunatatire a calitatii vietii. In Romania este nevoie de astfel de progrese tehnologice in sistemul de sanatate, pentru ca exista o discrepanta intre mediul rural si cel urban. Probabil ar fi greu sa promovam telemedicina in mediul rural, dar trebuie sa gasim solutii, pentru ca cei din rural nu mai au un medic pe o raza de o suta de km si atunci ce putem face? Sa relocam un medic la tara in secolul XXI, intr-un loc fara infrastructura, e cam greu de crezut si ar fi mult mai usor sa ajutam pacientii prin intermediul unor aplicatii", a spus Mirela Iordan.

Cu toate acestea, Mirela Iordan sustine ca in Romania cadrul legislativ ramane in urma fata de progresul tehnologiei si acest lucru poate stopa evolutia sistemului de sanatate, din punct de vedere tehnologic.

Compania americana Pfizer este prezenta pe piata din Romania de 25 de ani, primii ani activand cu statut de reprezentanta. In 2003 compania a devenit entitate juridica cu operatiuni comerciale, iar 5 ani mai tarziu a dobandit o licenta de distributie pentru comercializarea medicamentelor care sunt aduse in Romania.

La nivel global, Pfizer are un numar de peste 96.500 angajati, cu o prezenta in peste 125 de tari. In Romania compania are 330 de angajati in Bucuresti si Cluj-Napoca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri