In perioada posturilor, romanii nu renunta intru totul la produsele lactate, optand pentru alternativele vegetale ale acestora. Astfel, vanzarile pe segmentul de inlocuitori vegetali pentru lactate creste cu pana la 150%, insa interesul romanilor fata de aceste bauturi este destul de crescut si in celelalte luni din an, conform Unicorn Naturals, importatorul local al brandurilor de bauturi vegetale organice CHI si Rude Health.

Bauturile vegetale din cocos, orez si caju, se regasesc in topul preferintelor romanilor atunci cand vine vorba de inlocuitori vegetali pentru laptele de vaca, spune Dragos Erceanu, reprezentant Unicorn Naturals:

“In ultimii doi ani, segmentul de inlocuitori vegetali pentru lactate a inregistrat o evolutie pozitiva atat in Europa, cat si pe plan local, iar interesul de pe acest segment este inca in crestere de la un an la altul. Indiferent daca este post sau nu, romanii au inceput sa opteze din ce in ce mai des pentru inlocuitorii vegetali pentru lactate datorita diversitatii si al gustului mai deosebit al acestor bauturi vegetale fata de alternativele clasice”.

Mai mult, conform reprezentantului companiei, lasand la o parte perioadele de post care, intr-adevar, aduc o crestere destul de semnificativa pe acest segment, lactatele vegetale sunt si alegerea numarul unu al persoanelor care dintr-un motiv sau altul au renuntat la lactate, fie ca este vorba de o conditie medicala precum alergia la proteina din laptele de vaca/ intoleranta la lactoza sau, din contra, o alegere personala, ca in cazul dietelor vegetariene si vegane.

In ceea ce priveste cele mai sanatoase alternative vegetale pentru lactate, conform importatorului, laptele de cocos sau cel de caju, alune sau orez brun sunt unele dintre cele mai sanatoase produse de acest tip care se gasesc la momentul actual pe piata si este imbucurator ca o parte dintre aceste produse se afla si in topul preferintelor romanilor.

Lactatele vegetale sunt o solutie ideala pentru cei care sufera de intoleranta la lactoza sau alergie la proteina din laptele de vaca. “Desi este cunoscut faptul ca peste 70% din populatia adulta a lumii sufera de intoleranta la lactoza, iar 1 din 10 copii dezvolta alergie la laptele de vaca (CMA – Cow’s Milk Allergy), o foarte mica parte dintre acestia iau masurile necesare pentru a-si tine sub control afectiunea sau o depisteaza la timp, in Romania rata de diagnosticare fiind si mai mica decat in strainatate”, sustine importatorul brandurilor CHI si Rude Health.

Laptele vegetal, biscuitii si crakersii, cerealele si ciocolata fara lactoza sunt unii din cei mai cunoscuti inlocuitori la care apeleaza persoanele cu intoleranta la lactoza sau alergie la laptele de vaca, iar, potrivit Unicorn Naturals, acest tip de produse sunt din ce in ce mai cautate si pe piata locala, reprezentand peste 65 % din volumul vanzarilor lunare ale importatorului.

Unicorn Naturals este unul dintre principalii importatori de pe piata locala, specializat in vanzarea si distributia de produse de nutritie 100% naturale, destinate atat segmentului de copii (1+ ani), cat si a celui pentru adulti interesati sa adopte un stil de viata mai sanatos.

Lansat in 2013, Unicorn Naturals comercializeaza in prezent o sortimentatie de peste 100 de produse de calitate, atent selectionate (fara zaharuri adaugate, fara aditivi, fara conservanti, fara OMG; game bio, organice, pentru vegetarieni, vegani, raw-vegani, diabetici sau celiaci etc.) care fac parte din portofoliul unor branduri europene de top, lideri pe segmentul lor de activitate.

Printre cele mai cunoscute marci aduse pe piata locala de Unicorn Naturals se numara si produsele pentru copii de la BEAR Nibbles, biscuitii si fursecurile organice BUITEMAN, apa, laptele si uleiul de cocos CHI, ciocolata organica Green & Black, ciocolata calda Hans Sloane, granola Lizi’s, painea scotienilor Nairn’s, batoanele raw vegane Nakd, gama pentru mic dejun Rude Health, bauturile vegetale Terra E Pane, fructele deshidratate Urban Fruit sau batoanele proteice Trek.

Produsele Unicorn Naturals sunt puse la dispozitia clientilor direct pe rafturile magazinelor Carrefour, Mega Image, Billa, Selgros, Bebe Tei, Carturesti si Naturalia sau se pot achizitiona online, de pe Diverta.ro, AlimenteSpeciale.ro, BioPlanet sau site-ul Unicorn-Naturals.ro.

Sursa foto: Elena Veselova/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri