Grupul Rockwool investeste aproximativ 50 de milioane de euro intr-o fabrica de vata minerala bazaltica ce va crea in jur de 150 de locuri de munca direct si alte 300 in mod indirect, pentru servicii si logistica.

Noua unitate de productie va fi amplasata pe un teren de aproximativ 30 de hectare in comuna Aricestii Rahtivani in apropiere de Ploiesti, judetul Prahova si va fi prima fabrica de vata minerala bazaltica a Grupului Rockwool in Romania. Potrivit reprezentantilor companiei, acest proiect va consolida prezenta solida a grupului in Romania, piata pe care este activ de aproape 20 de ani prin intermediul filialei locale de vanzari.

Fabrica va contribui la cresterea economiei locale in conditiile in care cea mai mare parte a materiei prime si a serviciilor de logistica va proveni din Romania, iar cea mai mare parte a fortei de munca angajate direct de Rockwool sau de companiile subcontractante va fi locala. Procesul pentru emiterea permiselor si autorizatiilor necesare a fost initiat, astfel ca productia de vata minerala bazaltica este estimata sa inceapa in anul 2019.

„Aceasta investitie ne va permite sa sprijinim mai bine eforturile Romaniei de a creste siguranta impotriva incendiilor si eficienta energetica in cladirile din tara. Incurajam Guvernul sa continue sa colaboreze cu statele membre ale Uniunii Europene in cadrul platformei pentru schimb de informatii in domeniul incendiilor (FIEP), precum si pentru alte initiative care vor imbunatati reglementarile privind siguranta la incendiu. Ca lider mondial in fabricarea de produse din vata minerala bazaltica incombustibile, suntem deschisi sa impartasim cu autoritatile, clientii si alte parti interesate toate cunostintele si expertiza pe care le-am acumulat de-a lungul celor 80 de ani in care am facut cladirile mai confortabile, eficiente energetic si sigure la incendii”, declara Gilles Maria, Senior Vice President, Rockwool Group.

Anuntul de astazi vine ca urmare a declaratiei facute de grupul Rockwool pe 24 februarie 2017, in care isi exprima intentia de a cumpara teren pentru a-si extinde productia in Statele Unite ale Americii, Suedia si Romania.

Citeste si:
Knauf Insulation, afaceri de 13 mil. euro in 2018. Cat valoreaza piata
Knauf Insulation, afaceri de...

„De aproape 20 de ani le livram clientilor romani servicii si produse de izolatie de inalta calitate, iar aceasta fabrica, dupa ce va fi finalizata, ne va permite sa oferim un sprijin si mai ridicat in Romania si in tarile invecinate. Suntem incantati sa devenim parte a comunitatii locale din Prahova si din Romania”, adauga Rafael Rodriguez, Managing Director, Rockwool South Europe.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rockwool a investit de 50 MIL. euro intr-o fabrica, langa Ploiesti