Rockwool incepe lucrarile de constructie la fabrica de vata minerala bazaltica din judetul Prahova, proiect ce implica o investitie initiala de aproximativ 50 de milioane de euro. Constructorul selectat de Rockwool pentru dezvoltarea primei sale unitati de productie din Romania este CON-A, companie de constructii cu capital romanesc si peste 25 de ani de experienta pe piata locala.

Fabrica Rockwool va fi amplasata pe un teren de aproximativ 30 de hectare, in parcul industrial Ploiesti West Park din localitatea Aricestii Rahtivani, in apropiere de Ploiesti, si va genera in jur de 150 de locuri de munca direct si alte 300 in mod indirect, pentru servicii si logistica.

"Inceperea constructiei vine intr-un context bun. Vedem o cerere tot mai mare pentru produsele noastre care ajuta cladirile sa economiseasca energie. Multumim autoritatilor pentru sprijinul acordat, ne bucuram ca au inteles importanta acestui proiect pentru economia si comunitatea locala”, declara Florin Popescu, business unit director, Rockwool Balkans.

Productia de vata minerala din fabrica Rockwool de langa Ploiesti va incepe in anul 2019. Cea mai mare parte a materiei prime va proveni din Romania, iar serviciile de logistica si forta de munca angajata direct de Rockwool sau de companiile subcontractante vor fi majoritar locale. Serviciile de supervizare si management pentru executia lucrarilor din santier vor fi asigurate de compania Blue Projects.

Grupul Rockwool a anuntat, la finalul anului trecut, investitia intr-o fabrica de vata minerala bazaltica in judetul Prahova, parte a planului sau de a deschide noi capacitati de productie in Statele Unite ale Americii, Suedia si Romania.

Gigantul mondial in productia de fibre din vata bazaltica a fost consiliat de o echipa de avocati ai Clifford Chance, coordonata de Vlad Peligrad, care a asistat clientul atat in procesul de due diligence in vederea achizitiei terenului, in negocierile purtate in vederea incheierii contractului de cumparare a terenului, precum si in legatura cu structurarea, planificarea si negocierea relatiei contractuale cu viitorul constructor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri