Rockwool, companie producatoare de vata minerala bazaltica, a deschis prima sa fabrica din Romania, in urma unei investitii in valoare de 50 milioane euro. Unitatea de productie dispune de o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an si este amplasata pe un teren de 30 de hectare, in parcul industrial Ploiesti West Park din localitatea Aricestii Rahtivani, in apropiere de Ploiesti.

Produsele Rockwool, folosite in special pentru termoizolarea cladirilor, vor fi livrate cu preponderenta pe plan local, Romania fiind una dintre cele mai mari piete de izolatii din Europa. O parte a productiei va merge la export, in special in tari apropiate de Romania.

In fabrica Rockwool lucreaza in jur de 150 de persoane, majoritatea fiind din judetul Prahova. Pana la finalul anului, numarul total al angajatilor Rockwool din Romania ar trebui sa depaseasca 170 de persoane. In mod indirect, fabrica ar trebui sa aduca alte 300 de locuri de munca in servicii si logistica.

Materia prima pentru productia de la Aricestii Rahtivani provine in cea mai mare parte din tara noastra, vata minerala bazaltica fiind obtinuta prin procesarea bazaltului, o roca vulcanica naturala care se gaseste in abundenta in Romania.

In ceea ce priveste gama de produse realizate local, fabrica Rockwool din Romania va livra solutii complete pentru izolarea fatadelor, acoperisurilor si teraselor, pardoselilor, peretilor despartitori si mansardelor. Rockwool Romania SRL este parte a Rockwool Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri