Rockwool, companie producatoare de vata minerala bazaltica, a deschis prima sa fabrica din Romania, in urma unei investitii in valoare de 50 milioane euro. Unitatea de productie dispune de o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an si este amplasata pe un teren de 30 de hectare, in parcul industrial Ploiesti West Park din localitatea Aricestii Rahtivani, in apropiere de Ploiesti.

Produsele Rockwool, folosite in special pentru termoizolarea cladirilor, vor fi livrate cu preponderenta pe plan local, Romania fiind una dintre cele mai mari piete de izolatii din Europa. O parte a productiei va merge la export, in special in tari apropiate de Romania.

In fabrica Rockwool lucreaza in jur de 150 de persoane, majoritatea fiind din judetul Prahova. Pana la finalul anului, numarul total al angajatilor Rockwool din Romania ar trebui sa depaseasca 170 de persoane. In mod indirect, fabrica ar trebui sa aduca alte 300 de locuri de munca in servicii si logistica.

Materia prima pentru productia de la Aricestii Rahtivani provine in cea mai mare parte din tara noastra, vata minerala bazaltica fiind obtinuta prin procesarea bazaltului, o roca vulcanica naturala care se gaseste in abundenta in Romania.

Citeste si:
P&G deschide o fabrica de capsule detergent in Urlati
P&G deschide o noua fabrica,...

In ceea ce priveste gama de produse realizate local, fabrica Rockwool din Romania va livra solutii complete pentru izolarea fatadelor, acoperisurilor si teraselor, pardoselilor, peretilor despartitori si mansardelor. Rockwool Romania SRL este parte a Rockwool Group.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rockwool da startul constructiei fabricii de 50 mil. euro din Prahova