Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, are o logica cel putin ciudata. Aceasta spune ca multinationalele sunt vinovate de ratele ridicate ale somajului din nord-estul si sudul Romaniei, intrucat acestea “si-au facut fabrici in zona de vest a tarii, mai aproape de infrastructura rutiera a Uniunii Europene”.

Acest lucru a facut sa creasca somajul din Moldova si sudul tarii, a afirmat Olguta Vasilescu.

Cu alte cuvinte, in loc sa dea vina pe lipsa aproape completa de infrastructura din zonele mentionate de ea, “pastorite” in mod traditional de PSD, “da vina” pe logica economica a multinationalelor care, nu-i asa, “indraznesc” sa isi deschisa companii si fabrici unde au deschidere rapida catre autostrazi si Uniune.

"Ce am mai constatat in momentul in care ne-am uitat pe datele statistice: sunt judete cu zero la suta somaj, in special cele care se afla pe granita de vest a Romaniei, din cauza faptului ca cele mai multe firme care au venit in Romania, multinationale, multe dintre ele avand parte si de un ajutor de stat, s-au asezat acolo unde era mai simplu sa-si transporte marfa in UE, adica mai aproape de reteaua de autostrazi a UE. In schimb, sunt foarte multe judete din Romania, unde somajul este peste 5%, ma refer la partea de est, zona Moldovei si cateva judete din sudul Romaniei", a spus, citata de economica.net, Lia Olguta Vasilescu, in cadrul unui forum pe tema crizei fortei de munca organizat de Intact Media.

Ministrul Muncii a omis insa sa spuna ca investitorii straini au cerut in numeroase randuri guvernantilor sa imbunatateasca infrastructura rutiera, aratand ca altfel vor alege tari vecine, precum Ungaria, care s-a ocupat de acest lucru.

In plus, mult vehiculata autostrada care ar urma sa lege Ardealul de Moldova, autostrada Ungheni-Iasi-Targu Mures, a primit avizul de urbanism abia in luna august a acestui an, desi proiectul si discutiile exista de mai bine de 2 ani, scrie Adevarul.ro.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Angelo Brezoianu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri