Cooperativa Tara Mea va deschide o noua fabrica la Barlad, ce va fi gata peste doua luni, va livra peste 80 de tone de lactate lunar si a necesitat o investitie de 7 milioane de euro si va aloca alte 2 milioane de euro pentru modernizarea fabricilor de la Berca si Arad.

Cooperativa Tara Mea detine trei fabrici in Buzau, Arad si Ploiesti si produce lactate in valoare de 500.000 euro pe luna. Anul trecut, Tara Mea a inregistrat o cifra de afaceri de 26 milioane de euro.

„Principalul scop al Cooperativei nu este sa livreze cat mai mult si cat mai repede, ba dimpotriva: investitia de 2 milioane de euro se va duce catre imbunatatirea tehnologiei de productie a lactatelor – tehnologii de periere, cantarire, ambalare - asftel incat sa livram consumatorului final produse sanatoase, de cea mai inalta calitate si productia in sine sa fie avantajoasa pentru fabrici – resursele energetice, materia prima si resursele umane sa realizeze un raport timp-calitate-cantitate cat mai avantajos posibil”, spune Florin Burculescu, presedinte Cooperativa Tara Mea.

Fabrica de la Berca, judetul Buzau, a necesitat o investitie de 3 milioane de euro, produce lunar intre 60 si 80 de tone de lactate si are aproape 100 de angajati.

In fabrica de la Arad s-au investit 4 milioane de euro, iar fabrica de la Ploiesti, cu o investitie de 200.000 de euro, este un proiect pilot, in care se lucreaza manual specialitati romanesti, dupa retete traditionale demult uitate.

Cooperativa agricola "Tara Mea" s-a dezvoltat ca un business unic in Romania incepand cu anul 2015. Astazi, sub umbrela Cooperativei activeaza aproximativ 350 de fermieri cu activitati de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor si a carnii de porc si pasare. Acestia s-au constituit intr-o Cooperativa cu acelasi nume, intr-un proiect inspirat de modele din Spania, Franta, Italia si Romania comunista. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, sa creasca productia si consumul de produse romanesti, autohtone si sanatoase, cu o calitate net superioara celor din import, si pe de alta parte, sa sustina o crestere economica sanatoasa atat pentru producatorii romani cat si pentru economia tarii. Tara Mea este singurul proiect de acest gen care a reusit sa integreze productia, procesarea si comercializarea, oferind astfel beneficii reale si castig garantat membrilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri