AdePlast, unul dintre princopalii jucatori de pe piata materialelor termoizolante, a depasit anul trecut pragul de 92 milioane de euro, o cifra de afaceri in crestere cu 20 de procente fata de rezultatul din 2016.

„A fost o evolutie buna avand in vedere ca la momentul adoptarii bugetului ne-am propus o crestere de doua cifre, dar stiam ca pe pietele noastre se anuntau turbulente pe anumite segmente si reconfigurari de forte din partea competitiei, evenimente confirmate de-a lungul anului trecut”, declara Daniel Stancescu, CEO AdePlast.

Cifra de afaceri a provenit anul trecut in proportie de 92 de procente din vanzarile de pe piata locala si 8 procente din exporturi. Cresterea de pe piata interna a venit de-a lungul anului trecut din proiectele rezidentiale in conditiile unei stagnari ale lucrarilor publice de termoreabilitare. In privinta pietei externe, reprezentantii AdePlast spun ca printre factorii de crestere s-au numarat o serie de certificari obtinute de companie la nivel european.

AdePlast detine trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman. La Oradea, capacitatea anuala de productie este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone vopsele si tencuieli decorative si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), avand inclusa si capacitatea de productie de polistiren grafitat in cobranding cu firma BASF.

Adeplast a incheiat 2016 cu...
Citeste si: Adeplast a incheiat 2016 cu afaceri de 346 milioane lei

Pe platforma industriala de la Ploiesti se afla o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone pe an, o fabrica de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de productie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adauga o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri si emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone pe an. La Roman, AdePlast detine o zona industriala care include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone pe an si o linie de productie de polistiren expandat cu o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi.